Henk Groote (links) en Rob Mos waren samen met collega-raadslid Ingrid Wolsing de hoofdpersonen in een onderzoek naar 'vermoedens van schending van een geheimhoudingsplicht'.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Groote (links) en Rob Mos waren samen met collega-raadslid Ingrid Wolsing de hoofdpersonen in een onderzoek naar 'vermoedens van schending van een geheimhoudingsplicht'. © Theo Kock

Politici gekrenkt na beschuldiging van ‘lekken’ naar media en zorgaanbieder: ‘Ze vinden ons lastig’

DIDAM/ ’S-HEERENBERG - Niet iedere lokale politicus kan terugkijken op een ontspannen zomerreces. De Montferlandse raadsleden Henk Groote, Ingrid Wolsing en Rob Mos zaten in de verhoorbank omdat ze vertrouwelijke informatie gelekt zouden hebben. Hoewel de drie zijn vrijgepleit, doet de beschuldiging ze nog steeds pijn.

8 reacties

 • Jan Nuvens

  1 maand geleden
  En dan krijg je Harry ‘overal weggestuurd’ de Vries als interim burgervader om dit in goede banen te gaan leiden…. Ik wens deze gemeente veel succes.
 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  @Theet, Je kunt er een andere titel aan geven, maar het ging erom dat Mosje onderhandelde namens de gemeente én namens de voetbalclub. Die hadden verschillende belangen in dezelfde kwestie. In de volksmond noemt men dat belangenverstrengeling. Leuk dat men het als politicus graag anders noemt, maar dat is gewoon wat het is. En ja, dat schaadt het vertrouwen in de politiek. Net zoals het lekken van vertrouwelijke gegevens aan derden.
 • Theo Albada Jelgersma

  1 maand geleden
  Eelco, volgens jou werd Rob Mos uit de Partij (Lokaal Belang Montferland) gegooid wegens belangen verstrengeling. Het ging om zijn functioneren bij Voetbalvereniging Loil en zijn opkomen voor sport in zijn totaliteit. Volgens jou is het vertrouwen in de politiek hierdoor ernstig geschaad. Het kiezersbedrog gepleegd door LBM (zie verkiezingsprogramma 2018 LBM) lijkt mij heel veel ernstiger. Volgens mij raken jouw beschuldigingen aan het adres van de 3 raadsleden kant noch wal en zijn erg grof.
 • Henk Groote

  1 maand geleden
  @Eelco de Boer, ik ben benieuwd waaruit u constateerde dat ik voldoende aanleiding heb gegeven voor een onderzoek dat ik uit de eerste vertrouwelijke raadsvergadering (waar ik trouwens niet bij aanwezig was) gelekt zou hebben. Wij, Ingrid Wolsing, Rob Mos en ik, hebben juist zaken ontdekt die volgens ons niet door de beugel konden en dit gemeld aan de burgemeester. Daar is niets mee gedaan terwijl we dit drie keer gemeld hebben. Dat er daarna een onderzoek naar mij gedaan wordt vind ik wrang.
 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  De drie hebben blijkbaar voldoende aanleiding gegeven voor een onderzoek en zeker Mosje is natuurlijk niet van onbesproken gedrag. Hij is niet voor niets eerder al vanwege belangenverstrengeling uit zijn vorige partij gegooid. Dit soort types doet zeer goed zijn best om de burger het vertrouwen in de politiek kwijt te laten raken.

Liemers