Opgravingen in de Bijenwaard bij Spijk. Op de plek van de toekomstige overnachtingshaven zijn resten gevonden van een legerplaats uit circa 1635.
Volledig scherm
PREMIUM
Opgravingen in de Bijenwaard bij Spijk. Op de plek van de toekomstige overnachtingshaven zijn resten gevonden van een legerplaats uit circa 1635. © Jan Ruland van den Brink

Pompeï van de Liemers opgegraven bij Spijk: ‘Dit maak je als archeoloog bijna nooit mee’

updateSPIJK - Aan de oevers van de Rijn bij Spijk zijn restanten gevonden van een legerplaats die dienst deed in de Tachtigjarige Oorlog (1568 - 1648). Archeoloog Eric Norde van archeologisch adviesbureau RAAP spreekt van een unieke vondst en schuwt zelfs een vergelijking met het beroemde Pompeï niet: ,,Dit maak je in mijn beroep echt amper mee.”

2 reacties

 • Eelco de Boer

  4 maanden geleden
  Dit is een regelrechte ramp vanuit het oogpunt van de bouwers en vanuit het oogpunt van de schippers die al jarenlang wachten op deze vluchthaven, er is immers een structureel tekort aan geschikte aanlegplaatsen.
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  deze opgravingen zou men moeten bewaren voor het nageslacht. jammer voor de paassantenhaven maar leg die maar op een andere plaats.

Liemers