Volledig scherm
Leerlingen van het Kofschip delen flyers uit aan ouders om hen erop te attenderen dat ook in de directe omgeving van de basisscholen niet meer gerookt mag worden. © Stefanie Visser, het Kofschip

Rookvrije zone rondom basisscholen

ZEVENAAR - Niet alleen de schoolpleinen van Lindenhage en het Kofschip zijn voortaan rookvrij, ook in de directe omgeving van de Zevenaarse basisscholen is roken sinds maandag taboe. 

Zowel leerlingen van het Kofschip en Lindenhage als kinderen van kinderopvang Zonnekinderen maakten eigenhandig borden met de tekst 'Rookvrij terrein'. Bovendien deelden ze flyers uit aan ouders met het verzoek voortaan niet meer te roken in de zone rondom de scholen.

(tekst loopt door onder foto)

Volledig scherm
Anti-rookactie bij het Kofschip. © Stefanie Visser/het Kofschip

'Blauwe lijn'

De gemeente Zevenaar is bereid met ingang van het nieuwe schooljaar medewerking te verlenen aan de rookvrije zone. Dan worden onder meer borden geplaatst en tegels gelegd. ,,We hebben de gemeente ook gevraagd om de rookvrije zone zichtbaar te maken door bijvoorbeeld een blauwe lijn om het gebied te trekken’’, zegt Stefanie Visser, intern begeleider bij het Kofschip.

Aan banden

Op alle schoolpleinen is roken inmiddels taboe. Ook sportverenigingen leggen de sigaret steeds meer aan banden. De Zevenaarse basisscholen en kinderopvang de Zonnekinderen zijn de eerste die de gemeente hebben verzocht de openbare ruimte rondom Lindenhage en Kofschip rookvrij te verklaren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers