'Sinds ik op kamers ging op mijn 17de, is Duiven altijd aan me blijven trekken'

Deze zomer geeft De Gelderlander de mensen in de Liemers een gezicht. In de rubriek Mensen in de Liemers komen de 'gewone mensen uit de Liemers' aan het woord.

Volledig scherm
Claudia van Wolven. © Jan Ruland van den Brink

,,Sinds ik op kamers ging op mijn 17de, is Duiven altijd aan me blijven trekken’’, zegt de inmiddels 49-jarige Claudia Van Wolven die in Nijmegen, in Zevenaar en Gouda heeft gewoond. ,,Op een gegeven moment kreeg ik de kans om een huis te kopen dat op hetzelfde kavel staat als waar ik ben geboren.”

Twee jaar geleden trok ze erin met haar twee jongste dochters. Inmiddels is het gezin uitgebreid met een hond, waarmee ze dagelijks tevreden door Duiven loopt. ,,Het ziet er nu totaal anders uit in vergelijking met vroeger, toen zag je voornamelijk maisvelden, cafés en boerderijtjes.”

Van Wolven vindt het ook praktisch wonen: ,,De plaats ligt centraal, we wonen vlakbij het station en mijn kinderen gaan nu naar een kleinschalige basisschool in plaats van naar zo’n Westerse onderwijsfabriek.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers