Volledig scherm
Sjef van Groningen (rechts vooraan), bij de start van de opknap van natuurplas De Waay tussen Groessen en Loo. © Jan van den Brink

Sjef van Groningen zegt Duivense politiek vaarwel

DUIVEN - Sjef van Groningen verlaat de Duivense gemeentepolitiek. De 67-jarige Groessenaar, die in 2010 begon en sinds die tijd wethouder is voor Lokaal Alternatief, wil meer tijd met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen doorbrengen.

Van Groningen heeft Lokaal Alternatief maandagavond op de hoogte gebracht van zijn besluit.

Dit betekent dat de partij hoe dan ook een nieuwe lijsttrekker krijgt. Bij de verkiezingen van 2010 en 2014 voerde Van Groningen de kieslijst aan.

Opvolger

Wie Van Groningen opvolgt, is nog niet bekend. Lokaal Alternatief houdt op 29 november een algemene ledenvergadering en dan wordt de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart vastgesteld.

Van Groningen blijft wethouder tot het nieuwe college van B en W is geïnstalleerd. Als inwoner van de Liemers wil hij zich sterk maken voor culturele, recreatieve en culinaire initiatieven als Liemers++, De Liemers Helemaal Goed! en Liemers Trots.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers