In Hal12 aan de Kerkstraat in Zevenaar wordt gewerkt aan de nieuwe sociale dienst van Duiven, Westervoort, Zevenaar en Rijnwaarden.
Volledig scherm
In Hal12 aan de Kerkstraat in Zevenaar wordt gewerkt aan de nieuwe sociale dienst van Duiven, Westervoort, Zevenaar en Rijnwaarden. © DG

Sociale dienst verhuist naar Hal 12

ZEVENAAR - Klanten van de Regionale Sociale Dienst de Liemers (RSD de Liemers) kunnen vanaf maandag 3 juli terecht in Hal12 aan de Kerkstraat in Zevenaar. 
 

RSD de Liemers is tot dusverre gevestigd aan de Arnhemseweg 3 in Zevenaar. De RSD is de gezamenlijke sociale dienst van de gemeenten Duiven, Westervoort, Rijnwaarden en Zevenaar. Met de verhuizing naar Kerkstraat 27 is de RSD beter bereikbaar met het openbaar vervoer, stellen de gemeenten, vanwege de nabijheid van het bus- en treinstation. 

Het nieuwe kantoor van de RSD in wording.
Volledig scherm
Het nieuwe kantoor van de RSD in wording. © DG

Zaterdag 1 juli is de daadwerkelijke verhuizing naar de voormalige fabriekshal naast het huidige gemeentehuis. Totdat Hal 12 volledig verbouwd is, is de ruimte van de RSD tijdelijk bereikbaar via de ingang van het gemeentehuis. Op donderdag 29 en vrijdag 30 juni is het kantoor gesloten vanwege de verhuizing. Telefonisch is de RSD die dagen wel bereikbaar (tot vrijdag 12.30 uur).

'Belangrijke stap'

De gemeente Zevenaar noemt de verhuizing van de RSD een belangrijke stap in de nieuwe invulling van Hal 12. 'Dit lokale monument en beeldbepalende cultureel erfgoed transformeert komende jaren tot een centrum voor samenwerking op sociaal, cultureel en maatschappelijk gebied', memoreert de gemeente. 

Algemene informatie, uitbetaaldata en vacatures zijn te vinden in de gratis app van de RSD. Deze is te downloaden in de appstore door te zoeken op ‘mijnRSD’.

Liemers