Volledig scherm
Westervoort proost op de nieuwe kermisstichting, waar onder anderen Martin Wieleman (helemaal rechts) en Ferdinand van den Oord (derde van rechts) zitting in hebben. © De Gelderlander

Stichting met bekende Westervoorters bewaakt continuïteit kermis

WESTERVOORT – De Westervoortse kermis wordt niet meer georganiseerd door de gemeente maar door een nieuwe stichting. De ingreep moet de continuïteit van het jaarlijkse dorpsfeest garanderen.

Hoewel de toekomst van de vierdaagse kermis niet in het geding is, was het de laatste jaren wel zo dat enkele attractiehouders op het laatste moment afzegden omdat ze in een andere gemeente een lucratiever contract af hadden weten te sluiten. De gemeente moest daardoor in allerijl de gaten zien op te vullen.

Westervoort denkt dit afhaken te elfder ure beter te kunnen opvangen met de nieuwe stichting, waar bekende dorpelingen en twee kermisexploitanten in zitten. Beide partijen hebben een groot netwerk en kunnen zo bijtijds vervangers vinden voor exploitanten die zich afmelden.

Stichtingsbestuur

De stichting bestaat uit voorzitter Ferdinand van den Oord – deze Westervoorter initieerde diverse feesten in zijn dorp –, horecaondernemer Martin Wieleman en kermisexploitanten Raymond Saedt (botsauto's) en Olaf de Voer (grijparmen). Secretaris Debbie Veldink en penningmeester Arjan Hetterscheit completeren het bestuur. Kees Krechting – hij is sinds de jaren 80 betrokken bij de kermis – is lid, evenals Wieleman, de eigenaar van het gelijknamige zalencentrum aan de Dorpstraat.

De kermis telt zo'n dertig attracties. Twee derde van de plekken is voor klassiekers zoals de botsautootjes, de gokkasten en de oliebollenkraam, de resterende 33 procent voor nieuwe attracties.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers