Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeesters in de Liemers zien meer in andere strafmaatregelen om vuurwerkvandalen te stoppen en hulpverleners als ambulancemedewerkers en agenten te beschermen. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

‘Straf vuurwerkvandalen met huisarrest in plaats van meldplicht’

ZEVENAAR/ DUIVEN - Het is de vraag of een meldplicht voor vuurwerkvandalen uit de Liemers die in het verleden in aanraking zijn gekomen met de politie, effectief is voor een veilige jaarwisseling.

De meeste burgemeesters in deze regio zien meer in andere strafmaatregelen om raddraaiers te stoppen en hulpverleners als ambulancemedewerkers en agenten te beschermen.

De politie heeft het idee geopperd voor zo'n meldplicht. ,,Als bestuurders daartoe overgaan, zou dat geweldig zijn. Dan zijn die lui van de straat tijdens de viering van oud en nieuw’’, zegt Ruud Verkuijlen, programmamanager Geweld tegen Politie Ambtenaren bij de politie.

Maar Liemerse burgemeesters twijfelen over de effectiviteit van zo'n meldplicht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers