Volledig scherm
Osama Halabi krijgt na het 120-ste schot de sjerp van de koning van Lathum omgehangen. © Lathums Feest

Syriër is na 120 schoten koning van Lathum

LATHUM - Tien maanden na zijn verhuizing naar Lathum is de 26-jarige Osama Halabi de nieuwe koning van Lathum. De geboren Syriër behaalde de titel met het 120ste schot op het Lathums feest, dat dit weekeinde in het dorp wordt gevierd.

Zijn titel gaf Halabi ook het recht om zondagmiddag in zijn dorp mee te doen aan het keizerschieten. ,,Dit jaar vieren we de 115e editie van het Lathums feest”, vertelt secretaris Sylvia van Orden van de organisatie. ,,Het koningsschieten is elk jaar, maar het keizerschieten doen we eens in de vijf jaar, daar kunnen alle koningsschutters aan mee doen.”

Eerste feest

Halabi, zijn moeder, broertje en zusje kwamen afgelopen winter in Lathum wonen. ,,Ze weten wat er in het dorp leeft. Dit is het eerste feest dat ze meemaken. Aan Osama werd gevraagd of hij mee wilde schieten. Dat leek hem wel leuk. Er werd hem tijdens het schieten wel voorgehouden dat hij ook koning kon worden. Hij kende het niet, maar had er heel veel lol in. En met het 120ste schot was het raak, toen ging de vogel eraf.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers