In september werd nog hard gewerkt aan de truckparking nog in aanbouw.
Volledig scherm
In september werd nog hard gewerkt aan de truckparking nog in aanbouw. © Jan Ruland van den Brink

Truckparking Duiven eindelijk open

DUIVEN – Burgemeester Rik de Lange van Duiven opent vanavond de truckparking op bedrijventerrein Centerpoort-Noord. Op de parkeerplaats kunnen vrachtwagenchauffeurs tegen betaling parkeren en weten zij zich ervan verzekerd dat hun lading tegen diefstal is beveiligd.

7 reacties

 • Joris

  4 jaar geleden
  We zullen dan maar geen namen gaan noemen van transporteurs die gebruik maken van die Oost Europese chauffeurs, want dat zijn er meer dan je denkt !
 • Eelco

  4 jaar geleden
  Jansen ziet een klein stukje van de transportwereld en denkt dat alles er dan zo uitziet. Er zijn inderdaad Oost Europese chauffers waarvan een deel moet wachten op een volgende opdracht (en groot deel rijdt gewoon op "lijndiensten": de chauffeur mag dan niet zoveel kosten, het kost de ondernemingen wel geld als hun kapitaal, te weten de vrachtwagen, stilstaat....). Een ander deel van de markt vervoert dure en diefstalgevoelige producten. Dan staan de werkgevers het ineens niet meer toe dat men ergens langs een weg campeert en heeft zo'n truckparking wel nut.
 • Jansen

  4 jaar geleden
  Ik weet niet waar Desirea het over heeft maar transport bedrijven betalen dit echt niet anders zouden deze chauffeurs wel op gevangen worden bij de bedrijven, ze worden gewoon gebruikt als goedkope arbeids krachten op momenten dat ze nodig zijn want anders stonden geen dagen en of weken langs de kant van de weg te kamperen waar het niet mag.
 • Jansen

  4 jaar geleden
  Sinds half november mag er aan de Oost singel bij het benzine station niet meer geparkeerd worden met vrachtwagens, er mag ook niet meer overnacht worden, er wordt niet gehandhaafd geen boetes uitgedeeld er staan veel vrachtwagens vooral buitenlandse, zolang hier niet ingegrepen word wordt die truckparking niks, er is totaal geen beleid laat staan handhaving en die nieuwe truck parking is nu al gedoemd te mislukken.
 • Desirea

  4 jaar geleden
  Waarom kansloos? dicht bij de grens en bewaakt dat is in deze tijd geen extra luxe. Ik denk dat de bekendheid er nog aan gegeven moet worden transport ondernemers betalen de chauffeur graag de kosten van het parkeren ipv dat morgens de zaak is leeg geroofd of erger het hele span weg is. En geloof mij ik heb aardig wat tijd gesleten langs de weg en zag het steeds erger worden het jatten,roven en erger tot aan verdwijning combi incl chauffeur.

Liemers