Volledig scherm
In september werd nog hard gewerkt aan de truckparking nog in aanbouw. © Jan Ruland van den Brink

Truckparking Duiven eindelijk open

DUIVEN – Burgemeester Rik de Lange van Duiven opent vanavond de truckparking op bedrijventerrein Centerpoort-Noord. Op de parkeerplaats kunnen vrachtwagenchauffeurs tegen betaling parkeren en weten zij zich ervan verzekerd dat hun lading tegen diefstal is beveiligd.

Het heeft lang geduurd voordat duidelijk werd dat de parking er ook echt zou komen. Al aan het begin van dit decennium waren er plannen, maar er gebeurde niets. Totdat Ton Barten, die in Nederland vijf truckparkings en twee trailerparkings exploiteert, zich ermee ging bemoeien.

Restaurant

De truckparking meet 3,3 hectare en biedt plek aan 207 vrachtauto's. Chauffeurs kunnen er niet alleen parkeren maar ook eten in een restaurant, zich douchen en de was draaien.

Het eerste uur parkeren is gratis, daarna betalen de truckers 2 euro per uur met een voorlopig maximum van 7,50 euro per dag. Op 1 januari gaat dit tarief omhoog naar 14 euro. Het hangt af van de bezettingsgraad of die 14 euro verder omhooggaat. Ter vergelijking: de gemiddelde Europese dagprijs bedraagt 23 euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers