Volledig scherm
Kinderen bekijken een carnavalswagen. © CV De 11jes

Veertig aanmeldingen voor workshops carnavalswagens bouwen

NIEUW-DIJK - Carnavalsvereniging De 11jes houdt vrijdag 29 december voor de derde keer een workshop carnavalswagens bouwen. De workshop is bedoeld voor leerlingen van groep 7 en 8, en voor middelbare scholieren.

Deelnemers leren onder meer spuit- en verftechnieken, draaiwerk, stickeren, vormen maken van piepschuim, lastechnieken en mooie letters maken. Met de worskhops wil De 11jes de jeugd meer betrekken bij het carnaval. Voor middelbare scholieren is er voor het eerst in de avond een workshop. 

Bolderkarren

De 11jes meldt dat de workshops los staan van de bolderkarren die worden verstrekt aan basisscholen. Leerlingen kunnen samen aan de slag om de karren te pimpen. Het is de bedoeling dat ze met de karren meelopen in de optocht. ,,Maar dit versterkt elkaar natuurlijk om op een laagdrempelige manier kennis te maken met carnavalswagen bouwen’’, meldt De 11jes. 

Bouwloods

In de bouwloods van CV De 11jes aan de Pakopseweg is 's middags een workshop voor basisschoolleerlingen en in de avond voor middelbare scholieren. Voor beide workshops hebben zich inmiddels 20 belangstellenden gemeld. 

Meer informatie of aanmelden via www.11jes.nl.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers