Volledig scherm
De 'Mordkommission' doet onderzoek in en rondom de woning van Theodor Christ in Elten. © DG

Verdriet na moord op bekend gezicht van tankstation

UPDATEELTEN - De moord op de uitbater van tankstation Star in het Duitse Elten laat de medewerkers met veel verdriet achter. Vrijdagmorgen werd het levenloze lichaam van de 77-jarige Theodor Christ aangetroffen in zijn woning. Op basis van de autopsie meldde de politie zaterdag dat de bekende Eltenaar vermoord is.

,,We kunnen niet zomaar dichtblijven, maar het is moeilijk om de knop om te zetten", zegt een medewerker van de Star Tankstelle.  Hij omschrijft Christ als een vriendelijke man en een goede chef. ,,Soms was hij streng, maar dat moet je als chef ook zijn. Hij mocht dan oud zijn, maar hij was fitter dan ik. Iedereen in Elten kende hem."

Orgel

Christ was dan ook geboren en getogen in het dorp. Al meer dan veertig jaar zat hij iedere zondag achter het orgel van de kerk in Hoog-Elten. Daarnaast zat hij in het plaatselijke mannenkoor en stond zijn stem bekend als niet onverdienstelijk. 

Toen zijn adoptiezoon vrijdagochtend de woning van Christ binnenkwam, waren er bloedsporen en de benedenverdieping stond onder water. Daarop belde de zoon de politie, die Christ dood aantrof.  Zaterdag was de Mordkommission in en rondom het huis bezig met een onderzoek. Ook de auto die op de oprit stond, werd nauwkeurig onderzocht door mannen in witte pakken. Het sporenonderzoek gaat nog dagen duren. 

Volledig scherm
De Star Tankstelle in Elten. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers