Volledig scherm
Maarten Leuverink, de directeur vlak voordat zijn MediaMarkt in 2015 opende. © JV

Verkeer Centerpoort loopt vast door komst Hornbach en Loods 5

DUIVEN – De komst van woonwinkel Loods 5 en bouwmarkt Hornbach naar het Duivense bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf gaat leiden tot verkeersproblemen ter plekke.

Dit vrezen enkele Centerpoortondernemers, die hierover gaan praten met verkeerswethouder Ton Spaargaren. Zij vinden dat de infrastructuur op de groei moet worden afgestemd.

Onder anderen directeur Maarten Leuverink van de MediaMarkt wijst op de dreigende problemen. ,,Door de komst van die twee publiekstrekkers komen straks nog meer mensen naar Centerpoort. Loods 5 is goed voor 750.000 bezoekers per jaar, Hornbach zelfs voor 1,2 miljoen. Dan wordt het hier erg druk. En de wegen zijn niet van elastiek.’’

Hoe druk het op Centerpoort kan zijn, bleek vrijdag tijdens Black Friday. De MediaMarkt in Duiven deed mee aan de uit de Verenigde Staten overgewaaide koopmanie, de jacht naar afgeprijsde artikelen. Leuverink: ,,Tijdens Black Friday is het bij ons drie- à viermaal zo druk als op andere dagen. Ook op Cyber Monday, de maandag waarbij de nadruk ligt op ict-producten zoals computers en tablets, zal het zwart zien van de mensen.’’

De ontwikkeling van Centerpoort begon in de tweede helft van de jaren 90. Het groeide zo sterk dat Duiven aan het begin van dit decennium infrastructureel ingreep. De Rivierweg werd aangepast en kreeg er een stuk rijbaan bij. Bovendien werd aan de westelijke entree van Centerpoort een grote rotonde aangelegd.

De ingrepen werkten, maar IKEA is inmiddels tweemaal zo groot geworden en ook het zuidelijk liggende reusachtige tuinwarenhuis Intratuin op Centerpoort-Graafstaete lokt steeds meer klanten. Geheel Centerpoort is nu goed voor 5 miljoen bezoekers per jaar. Voeg daarbij de komst van Hornbach en Loods 5, en de ondernemers hebben het rekensommetje gemaakt: een nieuw verkeersinfarct ligt op de loer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers