Volledig scherm
Op de Raveland in Westervoort ontstond een ruzie tussen buren na een verkeersconflict. © Roland Heitink

Verkeersconflict mondt uit in burenruzie met lichtgewonden

updateWESTERVOORT - Bij een burenruzie aan de Raveland in Westervoort is zondagmiddag een aantal mensen lichtgewond geraakt. De vlam sloeg in de pan toen een bewoner de straat wilde uitrijden en een ander de straat in. Daarin werd geen voorrang verleend.

Aan beide zijden van de entree van de Raveland geldt een parkeerverbod. Omdat er op het pleintje te weinig parkeerplaatsen zijn voor alle bewoners, wordt daar vaak wel langs de zijkant geparkeerd. Met als gevolg dat twee auto's elkaar niet meer kunnen passeren. Dat gebeurde ook zondag. Volgens een ooggetuige waren beide chauffeurs koppig. Geen van beiden wilde achteruit rijden. Daarop ontstond ruzie. Buurtbewoners kwamen op het harde geschreeuw af en begonnen zich ermee te bemoeien. Dat leidde tot een vechtpartij tussen ongeveer tien personen. Een ambulance kwam ter plaatse voor de lichtgewonden. 

Geen aangifte

De politie heeft de ruzie gesust en met meerdere betrokkenen gesproken. Geen van hen wil aangifte doen. Daarmee is voor de politie de zaak afgedaan. ,,De wijkagent zal daar waarschijnlijk in de loop van de week nog wel een keer langs gaan voor een gesprek'', aldus de woordvoerder. 

Eigen deur

Volgens buurtbewoners is er geen parkeerprobleem in de wijk. Wel aan het Raveland zelf. Om de hoek is voldoende plek. ,,Maar iedereen wil de auto het liefst voor zijn eigen deur kwijt’’, zegt een buurtbewoonster. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers