Volledig scherm
Op de Raveland in Westervoort ontstond een ruzie tussen buren na een verkeersconflict. © Roland Heitink

Verkeersconflict mondt uit in burenruzie met lichtgewonden

updateWESTERVOORT - Bij een burenruzie aan de Raveland in Westervoort is zondagmiddag een aantal mensen lichtgewond geraakt. De vlam sloeg in de pan toen een bewoner de straat wilde uitrijden en een ander de straat in. Daarin werd geen voorrang verleend.

Aan beide zijden van de entree van de Raveland geldt een parkeerverbod. Omdat er op het pleintje te weinig parkeerplaatsen zijn voor alle bewoners, wordt daar vaak wel langs de zijkant geparkeerd. Met als gevolg dat twee auto's elkaar niet meer kunnen passeren. Dat gebeurde ook zondag. Volgens een ooggetuige waren beide chauffeurs koppig. Geen van beiden wilde achteruit rijden. Daarop ontstond ruzie. Buurtbewoners kwamen op het harde geschreeuw af en begonnen zich ermee te bemoeien. Dat leidde tot een vechtpartij tussen ongeveer tien personen. Een ambulance kwam ter plaatse voor de lichtgewonden. 

Geen aangifte

De politie heeft de ruzie gesust en met meerdere betrokkenen gesproken. Geen van hen wil aangifte doen. Daarmee is voor de politie de zaak afgedaan. ,,De wijkagent zal daar waarschijnlijk in de loop van de week nog wel een keer langs gaan voor een gesprek'', aldus de woordvoerder. 

Eigen deur

Volgens buurtbewoners is er geen parkeerprobleem in de wijk. Wel aan het Raveland zelf. Om de hoek is voldoende plek. ,,Maar iedereen wil de auto het liefst voor zijn eigen deur kwijt’’, zegt een buurtbewoonster. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Fatale brand Didam: treinmachinist Rene kon zijn buurvrouw nog redden
    PREMIUM
    video / fotoserie

    Fatale brand Didam: treinmachi­nist Rene kon zijn buurvrouw nog redden

    DIDAM - ,,Ik ben treinmachinist en maak heel veel mee. Maar zo’n brand met deze oudjes en het gevoel dat ik de man niet meer heb kunnen redden. Dat vreet aan je.” René Holthaus (51) uit Den Haag was afgelopen nacht de eerste die alarm sloeg bij de brand in het appartementencomplex De Ent in Didam. Hij bracht zijn radeloze buurvrouw die op blote voeten in de rook op gang liep snel in veiligheid naar beneden. Hij ging terug om de man te helpen maar kon door de hitte en de rook niet meer bij het appartement komen. ,,Dat is zo akelig. Ik kon er echt niet meer in de buurt komen.”

Liemers