De gemeente Doesburg wil meewerken aan woningbouw net buiten Beinum, maar omwonenden zien dat niet zitten en hebben een protestbord geplaatst voor het gemeentelijke informatiebord.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Doesburg wil meewerken aan woningbouw net buiten Beinum, maar omwonenden zien dat niet zitten en hebben een protestbord geplaatst voor het gemeentelijke informatiebord. © Jan van Amstel

Verzet tegen woningbouw in Doesburgse weilanden groeit; actiegroep in gesprek met politieke partijen

DOESBURG - Actiegroep Behoud het Boerenlandschap in Beinum groeit. Steeds meer omwonenden en sympathisanten sluiten zich aan en hopen zo samen woningbouw ten noordwesten van de Doesburgse wijk te voorkomen.

9 reacties

 • Ineke Fortanier

  2 maanden geleden
  In het verleden was men ook tegen Beinum. Nooit iets voor je eigen deur willen. Het typeert de Nederlander. Makkelijk om te roepen dat men er niet moet bouwen terwijl we met een woningprobleem zitten. Doesburg heeft de WOZ bijdrage hard nodig voor de kostbare binnenstad waardoor uitbreiding gewenst is voor alle partijen.
 • G.J.W Wassink

  2 maanden geleden
  Wat een egoïstische actie van de tegenstanders, terwijl hun huizen zelf in het verleden ook in het weiland gebouwd zijn. Hoe hypocriet kun je zijn.
 • Theo Arnoldus

  2 maanden geleden
  Roel De Kler bij een overstoming door de zeespiegel stijging loop heel Doesburg en een groot deel van de Liemers onder water. Voor de tegenstanders is volgens mij alleen aan de orde ik wil mijn uitzicht behouden en ben bang voor een waardedaling van mijn huis. De gemeente moeten zorgen voor een goed mix van woningen voor alle Doesburgers.
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  Bizar, mensen uit een nieuwwijk die klagen dat er naast hen een nieuwbouwwijk wordt gebouwed. Of eigenlijk moet je bewoon zeggen: hypocriet.
 • Roel De Kler

  2 maanden geleden
  Bizar, bouwen op een plek die onderloopt zodra de zeeniveau stijgt.