Volledig scherm
PREMIUM
Xaf Hendriksen, Ton Banning en de voorzitter van het Landjuweel 2017 Bas Loeters vanaf links aan het werk. © theo kock

Voedselproject St. Isidorus krijgt toch een vervolg

DIDAM – Het voedselproject van schutterij St. Isidorus voor de Voedselbank Montferland krijgt toch een vervolg.

Bart Jan Krouwel en Ineke Derkzen stellen 2.000 vierkante meter van hun grond in de buurtschap Greffelkamp beschikbaar om het project voort te zetten. Ze doen dit formeel vanuit de stichting Groenteteelt Voedselbank Montferland.

,,We willen dit niet privé doen’’, zegt Krouwel. ,,Door een stichting op te richten is het project niet van ons persoonlijk afhankelijk en zorgen we bovendien voor een stukje continuïteit. Binnen de stichting ben ik wel penningmeester, Nancy van Wessel is voorzitter en het derde bestuurslid komt vanuit de stichting Voedselbank Montferland.’’

Het voedselproject werd drie jaar geleden door schutterij St. Isidorus Oud-Dijk opgezet als onderdeel van het Gelderse Landjuweel, dat vorig jaar juni in de buurtschap plaatsvond. Voormalig voorzitter Xaf Hendriksen en zijn vrouw Mimi stelden hiervoor een deel van hun grond beschikbaar en verbouwden samen met tientallen vrijwilligers van de schutterij drie jaar lang verse groenten voor de voedselbank.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers