Beeld van de vorige gemeenteraad van Montferland, waarin toen ook al de PvdA-fractie bestond uit alleen maar vrouwen. Die traditie heeft de partij voorgezet. © theo kock persfotografie
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van de vorige gemeenteraad van Montferland, waarin toen ook al de PvdA-fractie bestond uit alleen maar vrouwen. Die traditie heeft de partij voorgezet. © theo kock persfotografie © theo kock persfotografie

Vrouwen maken inhaalslag in politiek mannenbolwerk in Liemers

ZEVENAAR - Het gaat langzaam, maar het aandeel vrouwen in de Liemerse politiek lijkt bezig met een inhaalslag. Het aantal vrouwen in de gemeenteraden is na de verkiezingen en de vorming van de verschillende colleges behoorlijk gestegen: van 28 begin dit jaar naar 37  voor de zomerstop.

2 reacties

  • Eelco de Boer

    1 maand geleden
    Het zou veel meer om kwaliteit dan om welke verhouding tussen man en vrouw dan ook moeten gaan. Helaas zit er bij beiden veel te weinig kwaliteit.
  • Henry de Haan

    1 maand geleden
    Uitbreiding in niet altijd goed. Kijk in Duiven. Elena Schrijner. Kan net boe zeggen. Zonder papa is een stil portret. Slechte zaak. Kind is niet klaar voor iets met verstand. Zelfs een erg arrogant meisje.