Volledig scherm
Waaljutters aan de slag in de omgeving van Tiel. © Raphael Drent

Waaljutters op pad in Rijnwaarden

LOBITH/AERDT - Ruim honderd Waaljutters gaan zaterdag op pad om de oevers en de uiterwaarden van de Rijn en het Pannerdensch kanaal in de gemeente Rijnwaarden schoon te maken.

Vrijwilligers van acht verenigingen uit de gemeente, waaronder de damesgym uit Aerdt, koor PurSang uit Pannerden en orkest Leo-Harmonie uit Lobith, maken de Rijn en het Pannerdensch kanaal schoon.

323 zakken afval

Het is het tweede jaar dat de Waaljutters op pad gaan in de gemeente Rijnwaarden. Vorig jaar verzamelden zij hier maar liefst 323 zakken afval. De schoonmaakactie in Rijnwaarden is onderdeel van het project Schone en Beleefbare Waal van IVN Gelderland. In acht gemeenten gaan in totaal meer dan duizend vrijwilligers op pad voor schone rivieren en minder plastic soep. 

  1. 55-plussers testen conditie in Doesburg

    55-plussers testen conditie in Doesburg

    DOESBURG - De belangstelling zaterdag voor de fittest in sporthal Beumerskamp in Doesburg is, net zoals de afgelopen vier jaren, groot. ,,We zitten weer bijna vol”, zegt Ward Terpstra, die namens de gemeente Doesburg en de Gelderse Sportfederatie de fittest coördineert. ,,We hebben alle Doesburgers tussen de 55 en 80 jaar een uitnodiging gestuurd. Daarop hebben 180 belangstellenden zich aangemeld. Er is plek voor maximaal tweehonderd mensen.”

Liemers