Het Rode Dorp in Westervoort
Volledig scherm
PREMIUM
Het Rode Dorp in Westervoort © DG

Wat denkt u dat er in het geheime rapport van Vivare staat?

Column Humphrey OttenhofHèhè, Vivare gaat met de billen bloot in het Rooie Darp. Daarvoor waren bewoners, twee keer een wethouder, een politieke partij, een college, de gemeenteraad, een oud-aannemer en journalistieke druk, van de ‘Westervoort Post’ – ere wie ere toekomt -, nodig. Eindelijk opening van zaken, zij het met mitsen en maren van nog één rapportje.

2 reacties

 • Adrie van der Horst

  3 weken geleden
  De gemeenteraad van Westervoort heeft er in 2016 mee ingestemd om het Rode Dorp op de lijst van historisch culturele waarden te plaatsen. Het voorkeursscenario van de Gemeente is dat de woningen behouden blijven. Vivare stelt dat dit niet mogelijk is en motiveert dit o.a. met gegevens uit dit geheim gehouden rapport. Openbaar maken van dit rapport gaat dus IEDERE BURGER aan. Maar ook Westervoort is tot nu toe 'onwillig' om gegevens te delen. Al in november 2020 heb ik een WOB verzoek ingediend.
 • Joris Driepinter

  3 weken geleden
  Met gezond verstand kun je sowieso al raden waarom Vivare de informatie niet wilt delen met bewoners: er zijn (voldoende) zaken waarbij ze zich niet in de kaart willen laten kijken. Dat betekend in de praktijk vaak dat ze een boel te verstoppen hebben... Om dezelfde redenen hebben ze vaak een "voorlichter" die de belangstellende en belanghebbende op afstand wil houden. Overigens ben ik wel benieuwd naar die summiere informatie, benieuwd zijnde hoeveel ze weg gekalkt hebben...
 1. Agent schuldig verklaard voor moord op George Floyd
  Play

  Agent schuldig verklaard voor moord op George Floyd

 2. Grote brand in paardenstal in Bemmel, rook in Nijmegen te zien
  Play

  Grote brand in paarden­stal in Bemmel, rook in Nijmegen te zien

Liemers