Volledig scherm
Het gezin Van Vemden-Versprille: Tamara, Marco, Lara en Tess © DE GELDERLANDER

Westerlingen vinden nieuw thuis in Montferland

LOIL - Montferland is vorig jaar met enkele honderden inwoners gegroeid, mede dankzij mensen van buiten de regio die op zoek zijn naar meer groen en ruimte. 

Zo verruilt de familie Van Vemden-Versprille binnenkort Haarlem voor Loil. Vrijdag maakten de dochters in het gezin, Tess (8) en Lara (6), alvast kennis met hun nieuwe klas in de daltonbasisschool St. Jozef. Begin maart is de verhuizing.

,,Het is een prachtig huis, met een schitterende tuin’’, zegt Marco van Vemden. ,,We gaan ons de komende tijd oriënteren in de omgeving en kennismaken met de inwoners van Loil. Het is een aantrekkelijk gebied om te wonen.’’

Ook Margrit Tenhagen (50) en Leon van der Veen (43) verhuisden van het westen naar Loil. De drukte en het fijnstof van Schiedam, waar ze tot juni vorig jaar woonden,  stonden hen al een tijdje tegen. Ze wilden meer groen met wandel- en fietsgebieden in de omgeving.

Aan de Wehlseweg vonden ze dé woning waar ze zich helemaal thuis voelen. Een huis met ruimte eromheen. Dat is heel wat anders dan Schiedam waar ze vanuit de voordeur direct op de stoep stapten.

Het eerste half jaar is 'supergoed' bevallen. ,,We hebben nul spijt. We missen niks aan de Randstad’’, zegt Tenhagen.

Volledig scherm
Leon van der Veen en Margrit Tenhagen in hun woning in Loil. © DE GELDERLANDER
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers