De sfeervol verlichte Westervoortsebrug, de verbinding tussen de gemeenten Arnhem en Westervoort.
Volledig scherm
PREMIUM
De sfeervol verlichte Westervoortsebrug, de verbinding tussen de gemeenten Arnhem en Westervoort. © Rolf Hensel

Westervoortse raad twijfelt over fuseren of zelfstandig blijven

GroenLinks kiest stellig voor fuseren, het CDA bij voorkeur voor zelfstandigheid. Maar de meeste partijen in de Westervoortse gemeenteraad hebben nog geen mening over de bestuurlijke toekomst van de gemeente.

6 reacties

 • Louis Jansen

  2 weken geleden
  @Adrie van der Horst. Er is indertijd tijdens de herindelingsoverleggen met Rijnwaarden heel veel energie gestoken in het herindeling met alle Liemerse gemeenten. Didam en Duiven wilde niet en daar bleef het bij. En dat heb ik toen en gemiste kans genoemd. En nu zijn we, en terecht is mijn mening, weer aanbeland in de discussie over herindeling met nu alleen Arnhem.
 • Adrie van der Horst

  2 weken geleden
  Doorgestoken kaart! Vanuit de provincie (!) kwamen er al in de jaren negentig geluiden dat Arnhem grote interesse heeft voor de industriegebieden langs de A12. Mijn inschatting is dat de toekomstige grens langs de doorgetrokken A15 komt te liggen en dat Westervoort én Duiven buitenwijken worden van Arnhem. Met de eerdere samenvoegingen is het (door kunstmatige ruziemaken) al mis gegaan. Er had kúnnen en moeten worden gekozen voor één Liemerse gemeente (100.000 inwoners). Nu is het te laat.
 • Barrie Beukenhorst

  2 weken geleden
  Dat water ligt er niet voor niets tussen. Als Arnhem daar eenmaal overheen is, valt Duiven ook. Verkwansel de Liemers niet, kijk naar je buren.
 • Johann Janssen

  2 weken geleden
  gewoon zelfstandig blijven.deze plaats hoort gewoon niet bij Arnhem gezien de natuurlijke IJssel barriere.
 • Astrid Van Baarle

  2 weken geleden
  Ik zou de raad willen adviseren om de koppen niet in het zand te steken. Kijk voor een fusie in de richting van 1 gemeente de Liemers. Daar is meer voor te zeggen dan voor een fusie met Arnhem. Gezien de ervaringen met hoe Arnhem met kleine buren omgaat wordt je daar niet blij van. Even een paar puntjes belichten, na veel protest geen asfalt centrale net aan de overkant van de IJssel, nu helaas wel 3 grote windturbines. Géén overlast voor de eigen mensen,, wel voor de buren.

Liemers