Wilde gans blijkt toch best gewild: diepvries jager Jos is al leeg

GROESSEN - Ganzenjager Jos Bisselink uit Groessen is overspoeld door reacties van mensen die wilde gans willen eten. Ook de redactie van De Gelderlander kreeg meerdere reacties van lezers die gans willen bereiden. Bisselink laat weten dat zijn diepvries inmiddels leeg is.

Jager Bisselink vertelde deze week in de krant dat hij hoopt dat meer mensen gans gaan eten

Alleen al in Gelderland moeten jaarlijks 30 tot 40.000 ganzen geschoten worden omdat ze anders alle weilanden onder poepen en kaalvreten. Jagers willen niet schieten om vervolgens de kadavers weg te gooien. Het idee van de Jagersvereniging is nu om ze in kroketten te stoppen met hulp van subsidie van de provincie. 

Maar ze zelf bereiden kan natuurlijk ook. Bisselink stelde zijn voorraad gratis beschikbaar, maar die is nu dus vergeven. De jager verwijst nu naar Landwinkel IJsseloord in Arnhem. "Daar brengen we geregeld geschoten wilde ganzen heen.'' De landwinkel heeft ook het assortiment van Hollands Wild, een bedrijf dat in heel Nederland ganzenvlees aan landwinkels levert. In onder meer Bennekom, Zevenaar, De Heurne en Wageningen heeft Hollands Wild verkooppunten

Vlees van een wilde gans.
Volledig scherm
Vlees van een wilde gans. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers