Volledig scherm
Groot Holthuizen in Zevenaar is erg populair. Foto : Jan van den Brink © JV

Woningen in Groot Holthuizen zijn populair

ZEVENAAR - Woningen in de nieuwe wijk Groot Holthuizen gaan als warme broodjes over de toonbank. Het laatste project dat in de verkoop ging – zes twee-onder-een-kapwoningen en dertien rijwoningen – was nog dezelfde avond tijdens de startverkoop onder optie. ,,Binnen een maand was alles verkocht", zegt verkopend makelaar Berrit Simon van Gaba Makelaardij. 

De vraag naar nieuwe woningen in Groot Holthuizen is volgens Ron Hoogerwerf van Open Makelaars de laatste maanden exponentieel toegenomen. ,,De huizenmarkt in de Liemers heeft een harde klap gehad tijdens de crisis. Zevenaar en omgeving was landelijk een van de sterkst dalende regio's. Veel mensen konden hun huis niet meer verkopen, omdat het zo onder water stond." 

Wooncarrière

Die huizenmarkt begint nu aan te trekken. Verhuizen is weer mogelijk, waardoor mensen op zoek gaan naar een nieuw huis. ,,Ze willen de volgende stap in hun wooncarrière maken, verhuizen naar een ruimer huis", zegt Simon. ,,Veel mensen beseffen ook dat dit het moment is om te verhuizen omdat de rente nu laag is." Hoogerwerf is het met haar eens. ,,Die mensen betalen nu ruim 5 procent aan hypotheekrente voor hun oude huis en straks 3 procent voor hun nieuwe huis. Dat scheelt in je maandlasten."

De eerste woning in Groot Holthuizen is tien jaar geleden opgeleverd. In totaal moeten er 1.500 huizen komen. De  nieuwe wijk van Zevenaar zou 4.000 nieuwe bewoners moeten trekken. Maar net na de start stortte de huizenmarkt in. De bouw werd ernstig vertraagd. Groot Holthuizen werd een molensteen om de nek van Zevenaar. De wijk had eigenlijk al klaar moeten zijn, maar er staat pas de helft. 

Crisis

,,Tijdens de crisis is besloten om tweekappers en vrijstaande huizen op te offeren voor kleinere woningen voor starters", zegt Hoogerwerf. ,,Terwijl nu juist behoefte is aan ruimere woningen voor mensen die willen doorstromen. Maar dat aanbod is nog beperkt, maar er komen weer meer ruimere huizen bij."

Die woningen komen in het tweede kwartaal van dit jaar in de verkoop. Het gaat om het project Stederijck in de buurtschap De Stede. ,,Daar melden zich nu al geïnteresseerden voor", zegt Simon. Hoogerwerf bevestigt dat. ,,We hebben al een hele lijst met mensen die interesse heeft voor projecten die nog gaan komen. Ik denk dat zodra ze in de verkoop komen, we snel kunnen schakelen en dat de huizen in een mum van tijd verkocht zijn."

Kanttekening

Toch plaatst makelaar Berrit Simon wel een kanttekening. ,,In Zevenaar kan je nog niet elke prijs vragen die je wilt. Als de prijs-kwaliteit niet goed is, wordt er geen woning verkocht."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers