Zevenaar, 26 juni 2012. De toenmalige gemeenteraad tijdens een stemming in (en over) het oude raadhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Zevenaar, 26 juni 2012. De toenmalige gemeenteraad tijdens een stemming in (en over) het oude raadhuis. © KV/DG

Zevenaar een dictatuur? ‘Van dialoog is in elk geval geen sprake’

ZEVENAAR - Is Zevenaar een dictatuur, zoals de SP woensdag beweerde? Dat gaat de andere oppositiepartijen in Zevenaar te ver. Wel herkennen zij allemaal de kritiek die de SP heeft op Lokaal Belang en CDA, de Zevenaarse coalitie.

5 reacties

 • Julia Rijndeer

  10 maanden geleden
  Het is nog veel erger: de gemeente negeert stelselmatig ook haar inwoners, iig in Zevenaar stad. Democratische meerderheid? Nah. LB heeft slim de macht gegrepen na de fusies door alle lokale belangetjes in de dorpen (die geen enkele relatie met elkaar hebben, ze stemmen ook niet op elkaar) samen te voegen voor de macht van het pluche. Met het tanende CDA 71% in de "ommelanden" in de stad maar 42%. Geen niveau, niet op inhoud en al helemaal niet sociaal.
 • Jan Hendrik ter Neuzen

  10 maanden geleden
  Zo lang ik hier woon en de politiek volg schaam ik mij eigenlijk Zevenaarder te zijn, na 14 jaar afwezig te zijn in Nederland is dit wel een IJS koude douche. Eigen Belang........... wat Eigen Belang, een groep mensen die denken van Eigen Belang? Iedereen is er ingetuind want deze groep zorgt alleen voor zich zelf. Leefbaar Zevenaar en Eigen Belang, hoe zo?
 • Louis Jansen

  10 maanden geleden
  Wordt dat nu pas erkend? Dat begon toen Eigen Belang in de nieuwe gemeenteraad van de gemeente Zevenaar kwam. Het was slikken of stikken en daarover heb ik columns vol geschreven. Heb het in mijn archief. Waarom bewaard? Omdat ik verwachtte dat deze ontboezemingen een keer zouden gebeuren. Zowel de PvdA als D66 hebben boter op hun hoofd want zij hebben eerder deel uitgemaakt van colleges met de eigen belangenpartij. En Lokaal Belang? Laat me niet lachen. Eigen Belang is echt meer van toepassing
 • Henk Doddema

  10 maanden geleden
  De gemeentelijke enquête liet zien dat B&W, LB en het CDA de democratische normen en waarden met voeten traden. Onlangs werd schaamteloos een email account van een BM gewist ondanks en wetende dat er een WOB verzoek lag. Het overige belastende materiaal werd in het Nationaal Archief ondergebracht. Dit onder het motto: WIE DOET ONS WAT. De oppositie partijen treft ook blaam. Eindelijk durft de SP het beestje bij de naam te noemen en kijken de overige oppositie partijen weer weg.
 • De vries

  10 maanden geleden
  De wethouders luisteren ook niet naar de inwoners. Dit weet ik uit eigen ervaring. Ze hebben maling aan je en helpen je niet.

Liemers