Volledig scherm
© Mariska Hofman

Zevenaar houdt hoop op station in Oost

ZEVENAAR - De gemeente Zevenaar blijft hoop houden dat rond het jaar 2020 een station staat in nieuwbouwwijk Groot Holthuizen in Zevenaar-Oost. Volgens wethouder Anja van Norel is er sprake van uitstel, maar zeker niet van afstel.

Vorige week hebben provincie, stadsregio en ProRail besloten het station Zevenaar Poort op de lange baan te schuiven. Zij kiezen eerst voor aanleg van dubbelspoor tussen Zevenaar en Didam, waardoor de dienstregeling op de spoorlijn Arnhem-Winterswijk aan betrouwbaarheid wint.

Van Norel put haar hoop uit toezeggingen van de provincie en de Stadsregio. "Zij hebben verklaard nog steeds achter de uitgangspunten te staan. Daarom is eerder ook 1,6 miljoen euro voor een planstudie uitgetrokken. Het is nog nooit voorgekomen dat een station niet gebouwd wordt als een planstudie gemaakt is."

Van Norel wijst ook op de aanleg van een tunnel voor leerlingen van het Liemers College op de plek van het toekomstige station. Daarmee is al een groot deel van de klus geklaard, zegt de wethouder. "Straks moeten er eigenlijk alleen nog perrons op. Dat staat nu voor 3 miljoen euro in de boeken. Dat kleine bedrag kan nooit een reden zijn om straks het station Zevenaar Poort niet te bouwen."

Liemers