Het oude raadhuis van Angerlo.
Volledig scherm
Het oude raadhuis van Angerlo. © Kees Verschuuren/De Gelderlander

Zevenaar moet verder met voormalige raadhuis van Angerlo

ANGERLO - De ambtenaren zijn er in 2005 al vertrokken, maar het raadhuis van de voormalige gemeente Angerlo blijft de komende jaren nog als kostenpost in het Zevenaars huishoudboekje staan. De gemeente moet de volledige periode van erfpacht uitzitten nu onderhandelingen met de eigenaar over beëindigen van de overeenkomst op niets uitgelopen zijn. Dat contract loopt over acht jaar, in maart 2017 af.

Halverwege dit jaar zijn op initiatief van de gemeente gesprekken gevoerd met de eigenaar van landgoed Bingerden om de erfpacht stop te zetten. Doel is geweest om de kosten voor de gemeente te drukken. De nieuwe situatie zou ook de weg vrij kunnen maken voor een ander gebruik van het gemeentelijk monument langs de Bingerdensedijk.

Vorige week is een punt gezet achter de gesprekken, meldt wethouder Anja van Norel. Met de landgoedeigenaar is onderhandeld over een afkoopsom en een financiële vergoeding voor het achterstallig onderhoud. Ook is gesproken over de wens van de eigenaar om flexibel om te mogen gaan met het toekomstig gebruik van het pand.

Met name over de vergoedingen is geen overeenstemming bereikt. Dat betekent dat Zevenaar 'als een goed huisvader' tot 2017 over Klein Bingerden blijft waken. Daarmee is een bedrag van circa 160.000 euro gemoeid. Het pand is momenteel verhuurd.

Liemers