Impressie van de nieuwe Markt in Lobith.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van de nieuwe Markt in Lobith. © Via gemeente Zevenaar

Zo ziet de Markt in Lobith er uit na opknapbeurt: dorpshart compleet op de schop

LOBITH - Het dorpshart van Lobith gaat op de schop. De muziekkoepel verdwijnt, daarvoor in de plaats komen nieuwe bankjes. Op en rondom het plein worden nieuwe bomen en struiken geplant. 

1 reactie

 • Michel Van de Zand

  4 dagen geleden
  Ik heb stellig de indruk dat er minder parkeerplaatsen zijn getekend dan er nu zijn. En wat de gemeente zegt is altijd nog iets anders dan ze uitvoeren, dat blijkt uit eigen ervaring.Goed is het verdwijnen van die nutteloze koepel.
 1. Waarom tropenarts Jamilah (34) knokt voor vluchtelingen: ‘Spiraaltje inbrengen met licht van mobieltje. Onmenselijk’
  PREMIUM
  5

  Waarom tropenarts Jamilah (34) knokt voor vluchtelin­gen: ‘Spiraaltje inbrengen met licht van mobieltje. Onmense­lijk’

  Jamilah Sherally (34) uit Angerlo is tropenarts in vluchtelingenkampen en helpt daar de aller-kwetsbaarsten. ,,Ik doe mijn werk met weinig middelen. Hoe kan het dat ik nog steeds een spiraal moet inbrengen in een hoekje van een kliniekje zonder gynaecologische stoel met het lichtje van mijn mobiele telefoon? Gewoon onmenselijk". Niet voor niets liep Sherally vannacht veertig kilometer mee in de Nacht van de Vluchtelingen in en rondom Rotterdam. ,,Ik weet waarvoor ik het doe.”
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Liemers