Volledig scherm
© Screenshot Twitter

Eerste eSports-stadion ter wereld opent dit jaar de deuren

In de Chinese stad Chongqing worden dit jaar nog de deuren van een officieel eSports-stadion geopend. In dit stadion zullen in plaats van voetbalwedstrijden of basketbalwedstrijden exclusief eSports-toernooien worden gehouden. Het is de eerste keer dat er een stadion speciaal voor eSports wordt gebouwd.

De ontwerper uit Hong Kong, Barrie Ho, is enorm vereerd dat hij de eerste ontwerper is van een eSports-stadion. In totaal duurt de bouw van het stadion iets minder dan een jaar. De naam van het stadion luidt: Zhongxian Stadium.

Veel bezoekers

Het Zhongxian Stadium is gelegen aan de oever van de rivier Yangtze. In het stadion zelf is ruimte voor 7.000 bezoekers. Om het stadion heen worden nog twee vleugels gerealiseerd die plek bieden aan 13.000 mensen, wat het totaal op 20.000 bezoekers brengt.

Beeldschermen

De buitenkant van het stadion is volledig voorzien van LED-beeldschermen. Hierop wordt live uitgezonden wat er zich binnen het stadion afspeelt, dus als je geen kaartje heb weten te bemachtigen kan je nog steeds meekijken!