Volledig scherm
PREMIUM
De personen op de foto zijn niet de personen uit het verhaal © Shutterstock

‘Het ergste is dat zijn lust is verdwenen’

Die van mijAD Magazine brengt wekelijks een persoonlijk verhaal van een lezer. Deze week: Loes (68) en Ad (71) hadden een goed seksleven. Een hormoonbehandeling voor prostaatkanker maakte van Ad een ander mens.

‘Er is een Ad van vóór en een Ad van na de prostaatkanker. Voor hij behandeld werd met hormonen, was hij een stoere man die zich niet liet kennen, die elk saai feestje op gang kon brengen, maar niet over zijn emoties sprak. Een man met een gezond libido, die mij altijd wist te verrassen in bed en met wie ik al meer dan veertig jaar een ontzettend fijn seksleven had.

Sinds de hormooninjecties is hij een overgevoelig iemand die zomaar ineens in huilen kan uitbarsten van iets zieligs op tv. Alles komt veel harder bij hem binnen; dingen die hij voorheen met een grapje afdeed, raken hem nu diep.

Die omslag is te wijten aan de vrouwelijke hormonen waarmee zijn prostaatkanker wordt bestreden. Die geven hem ook opvliegers, zodat hij zich verschrikkelijk ongemakkelijk voelt. In feite heeft Ad dezelfde klachten als een vrouw in de overgang. Maar het ergste is dat zijn lust is verdwenen en hij geen erectie meer kan krijgen. De artsen hadden ons er voor gewaarschuwd, maar stiekem konden we niet geloven dat de seks in rook zou opgaan.