Volledig scherm
© EPA

Enorme groei eSports: salarissen van spelers binnen één jaar verdubbeld

De Amerikaanse League of Legends-competitie, de NA LCS, is populairder dan ooit en dat is terug te zien in de salarissen van de spelers. Waar vorig jaar de gemiddelde eSporter nog genoegen moest nemen met een salaris van 150.000 duizend dollar per jaar, ligt het bedrag nu op maar liefst 327.000 dollar. 

Dat zegt OpTic Gaming manager Romain Bigeard. De enorme stijging in salarissen is volgens hem een bewijs dat eSports met de jaren enorm groeit. Ook zullen de betaalde bedragen alleen maar hoger worden. 

Hoe dan?!

Eén van de redenen van de groei van salarissen is franchising. Veel zakenlui zien potentie in de eSports en investeren grote bedragen in verschillende eSport-teams. Ook bedrijven willen teams graag sponsoren waardoor er alsmaar meer geld wordt binnengehaald.

Onder contract

Spelers waren voorheen freelancers, die zelf hun geld verdienden met streamen of individueel deel te nemen aan toernooien. Doordat veel nu onder contract staan bij eSport-teams krijgen ze te maken met salarissen, die zoals je ziet behoorlijk fors zijn.