Volledig scherm
Nederland, Halfweg, 19-06-2017Joost PrinsenFoto Marco Okhuizen Joost Prinsen voor online liggend © Marco Okhuizen

Mijn vrienden hadden seks op mijn nieuwe bank

LevenslesWijsheid komt met de jaren. Omdat acteur Joost Prinsen (76) een eind op weg is, beantwoordt hij uw vragen.

Vraag: Ik heb een nieuwe bank in de woonkamer die je kunt ombouwen tot slaapbank. Laatst bleef een bevriend stel een nachtje slapen en hoorde ik hen seks hebben op mijn bank. Terwijl ze wisten dat-ie gloednieuw was! Nu zit ik er niet graag meer op. Ligt dat aan mij? Ze hadden zich toch wel kunnen inhouden?

Antwoord Joost Prinsen: Sperma op je bank, dat is beroerd natuurlijk. En al helemaal als het je eigen sperma niet is. Ik weet niet of je die vlekken eruit kunt krijgen. Zo niet, dan kun je die bank net zo goed afschrijven. Vervelende situatie.

Niet uniek overigens. De schrijver Oscar Wilde werd in 1898 veroordeeld in Londen wegens homoseksualiteit. Het bewijs tegen hem bestond onder meer uit spermavlekken die kamermeisjes hadden gevonden in zijn lakens. Kort nadat hij met een jongen in een kamer was geweest.

Van recenter datum is het geval Dominique Strauss-Kahn, de hoogste baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Zijn sperma zou op de kleding zijn aangetroffen van het kamermeisje dat hem beschuldigde van aanranding. U herinnert zich die zaak waarschijnlijk, die Strauss-Kahn zijn carrière en zijn huwelijk kostte.

Quote

Wat is het probleem eigenlijk?

Joost Prinsen

Maar u bent in dit geval zelf het kamermeisje, dat de bewijzen van geslachtsgemeenschap vond. Wat te doen?

Neem me niet kwalijk meneer, mijn excuses. Ik zie nu pas dat er van vlekken geen sprake is. Het bevriende stel heeft waarschijnlijk op een laken gelegen dat in de was is geweest.

Komaan, laat ik uw brief nog eens aandachtig overlezen. Oké, gedaan. Vraagje: wat is het probleem eigenlijk?

Speelt er iets tussen u en uw kinderen, familie, vrienden, buren of collega’s? Leg de kwestie voor aan Joost Prinsen. Mail uw vraag naar joostmagtweten@persgroep.nl

  1. LIVE | Gökmen Tanis uiterlijk vrijdag voorgeleid, Rutte legt bloemen

    LIVE | Gökmen Tanis uiterlijk vrijdag voorgeleid, Rutte legt bloemen

    De dag na de schietpartij in een tram in Utrecht hangen de vlaggen halfstok in de Domstad en zijn er nog veel vragen na het dramatische incident. Wat was het motief van de vermoedelijke schutter Gökmen Tanis? Handelde hij alleen? Hoe gaat het met de gewonden? Tanis werd gisteren na een urenlange klopjacht aangehouden in dezelfde stad als waarin hij rondschoot in een tram. De politie hield nog twee verdachten aan. De betrokkenheid van deze personen wordt onderzocht. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.