Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP / ANP

Auto raakt van de weg na botsing met busje in Venlo: bestuurder zwaargewond

Gisterenavond is een persoon zwaargewond geraakt bij een ongeluk in Venlo. Er moest een traumahelikopter ter plaatse komen. Dat meldt De Limburger. 

  1. Limburg wil droogval voorkomen met sproeiverbod fruittelers en extra water uit kanaal Wessem-Nederweert

    Limburg wil droogval voorkomen met sproeiver­bod fruitte­lers en extra water uit kanaal Wes­sem-Nederweert

    Waterschap Limburg gaat extra water uit het Kanaal Wessem-Nederweert halen om droogval van bekenstelsels in de provincie te voorkomen. Ook geldt vanaf morgen een gedeeltelijk sproeiverbod voor de zogenoemde kapitaalintensieve teelten. Deze sectoren, zoals de fruitteelt en de groenteteelt, waren tot nu toe uitgezonderd van het sproeiverbod dat al sinds half juli voor heel Limburg geldt.
  2. Limburg: Rijk moet beurs trekken voor gevolgen stikstofreductie

    Limburg: Rijk moet beurs trekken voor gevolgen stikstofre­duc­tie

    Limburg zal een claim indienen bij de minister zodra duidelijk is welke maatregelen in de provincie genomen moeten worden om de emissie van stikstof fors terug te dringen. De provincie staat landelijk gezien procentueel voor de grootste opgave om deze emissie terug te dringen, gemiddeld met 52 procent. Per gebied kan dat verschillen, op sommige plaatsen is de reductie van stikstofemissie veel hoger als doel gesteld, aldus een woordvoerster van verantwoordelijk gedeputeerde Geert Gabriëls (stikstof en natuur).