Een ravage op de snelweg A73 bij Roermond na het fatale ongeluk op de A73 in november 2017
Volledig scherm
PREMIUM
Een ravage op de snelweg A73 bij Roermond na het fatale ongeluk op de A73 in november 2017 © ANP

Dominique (22) vond plotselinge dood, maar onduidelijk blijft of noodlottig ongeval op A73 voorkomen had kunnen worden

De nabestaanden van Dominique Lousberg krijgen haar er niet mee terug, maar als de aanbevelingen van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) worden opgevolgd, kan toekomstig leed mogelijk worden voorkomen.

 1. Nep-opa probeert bij zeven scholen leerlingen mee te lokken ‘naar de tandarts’

  Nep-opa probeert bij zeven scholen leerlingen mee te lokken ‘naar de tandarts’

  BEESEL - Een man die zich voorstelde als ‘opa Koos’ heeft - zonder succes - geprobeerd kinderen uit basisscholen te lokken in Venlo, Peel en Maas en Beesel. Dat meldt bestuurder Hans Soentjens van scholenkoepel Kerobei. Het ging om zes à zeven scholen in die gemeenten. Ze werden volgens hem allemaal afgelopen maandag benaderd. Soentjens heeft geen idee waarom, voor zover bekend, alleen Kerobei-scholen het doelwit waren.
 1. Twijfels over definitieve afsluiting Willem Boyeweg Gennep
  S P E C I A L

  Twijfels over definitie­ve afsluiting Willem Boyeweg Gennep

  GENNEP - Heeft de gemeente Gennep er goed aan gedaan om de Willem Boyeweg in Gennep ter hoogte van de Rijsenbeeklaan af te sluiten voor autoverkeer? Eind van de maand moet dat duidelijk worden. Nu de afsluiting een half jaar bestaat, zijn bij de gemeente diverse klachten en bezwaren binnengekomen. Bewoners van straten in de wijk waar nu meer verkeer doorheen komt, zijn niet allemaal blij. En volgens informatie van de plaatselijke VVD klagen ondernemers ook. De verkeersmaatregel kwam tot stand op verzoek van de buurt. Een werkgroep van bewoners, vertegenwoordigers van basisschool De Ratel, Wijkraad Gennep-Zuid, Veilig Verkeer Nederland en de gemeente onderzocht de verkeersoverlast in de buurt. In 2015 en 2016 waren er diverse acties en een buurtonderzoek onder 280 adressen. Uiteindelijk besloot de gemeente tot het onderbreken van de Willem Boyeweg met afsluitpaaltjes.