Yvo T. wordt verdacht van het doden van agent Amaury Delrez.
Volledig scherm
Yvo T. wordt verdacht van het doden van agent Amaury Delrez. © BELGA

'Nederlandse verdachte doden Belgische agent toerekeningsvatbaar’

De Nederlander die in augustus 2022 in de Belgische plaats Spa een politieman zou hebben doodgeschoten, was op dat moment niet verminderd toerekeningsvatbaar. Dat blijkt volgens de Belgische justitie uit een psychiatrisch rapport over de van doodslag verdachte Limburger Yvo T. (40).

  1. Geen jeugdstrafrecht voor verdachte (22) dodelijke aanrijding in Venlo

    Geen jeugdstraf­recht voor verdachte (22) dodelijke aanrijding in Venlo

    Een 22-jarige verdachte van een opzettelijk veroorzaakt dodelijk ongeval in Venlo zal niet volgens het jeugdstrafrecht worden berecht. De rechtbank in Roermond wees vrijdag een verzoek daartoe van advocaat Frans Dronkers van Marcelino J. (22) af. Eerder had de reclassering al geadviseerd geen jeugdstrafrecht toe te passen, maar de advocaat wilde een psychologe erbij halen om te laten beoordelen of zijn client hulp of straf nodig heeft. De rechtbank verwierp dat.
  2. Aangifte tegen Limburgs vliegveld om ontbrekende vergunning: ‘Ze plegen iedere dag strafbare feiten’

    Aangifte tegen Limburgs vliegveld om ontbreken­de vergunning: ‘Ze plegen iedere dag strafbare feiten’

    Een samenwerkingsverband van vijftien milieugroepen en omwonenden heeft donderdag aangifte gedaan tegen Maastricht Aachen Airport (MAA), vanwege het overtreden van de Wet natuurbescherming. De actiegroep vraagt het Openbaar Ministerie (OM) het vliegveld geheel of gedeeltelijk stil te laten leggen en het vliegen zonder de benodigde vergunning te verbieden. Volgens de indiener van de aangifte is MAA de zesde grootste uitstoter van stikstof in Limburg.