Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Slachtoffer wilde ‘vieze pater’ uit Limburg neerschieten

GRATHEM / WEERT - Een inmiddels 70-jarige man uit Grathem stond in 1980 serieus op het punt om de pater neer te schieten die hem in de jaren 60 misbruikte. Doordat zijn vrouw te vroeg thuis kwam, ging het plan niet door.

Dat verklaarde de man vrijdagmiddag onder ede tijdens een getuigenverhoor bij het gerechtshof in Den Bosch. De man zat van 1958 tot 1963 in het internaat Sint Louis in Weert. Ruim een jaar lang werd hij daar misbruikt door pater Jozef S. van de plaatselijke congregatie van de Heilige Geest. Het misbruik is erkend door de Klachtencommissie seksueel misbruik van de Rooms-Katholieke Kerk.

Toen hij in 1961 een keer het kamertje verliet waar hij net was misbruikt, vroeg een broeder aan de jongen om te vertellen wat zich binnen had afgespeeld. De misbruikpater, die ook naaktfoto’s van zijn slachtoffer maakte, werd vervolgens op retraite gestuurd maar keerde later weer terug in Weert.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.