Leo Linders neemt afscheid van 'zijn' supermarktketen.
Volledig scherm
PREMIUM
Leo Linders neemt afscheid van 'zijn' supermarktketen. © Paul Rapp

Supermarktmagnaat mag eindelijk doen wat hij écht leuk vindt: ‘Mijn vader opvolgen was een soort last’

het gesprekEigenlijk wilde Leo Linders helemaal geen supermarktbaas worden. Toch volgde hij zijn vader op en groeide het familiebedrijf onder zijn leiding van 20 naar 61 winkels. Nu de pensioenleeftijd nadert, duikt hij weer de boeken in.

14 reacties

 • KNijmegenaar

  2 jaar geleden
  Wat een denigrerende reacties staan er weer tussen. Ongetwijfeld zal het eens voorkomen dat ook supermarktketen Jan Linders het onderste uit de kan wil ten koste van bijv..boeren, maar bijna altijd zijn ze dan daartoe genoodzaakt door de grote concurrenten omdat ze anders verliezen lijden. Maar waar er hier, zowel in het interview als in de reacties aan voorbij wordt gegaan is de betrokkenheid van Jan Linders met de lokale gemeenschap, verenigingen en sportclubs. Denk aan het Jan Linders fonds en de jaarlijkse actie waarbij je de lokale vereniging of sportclub kunt steunen.
 • Mario

  2 jaar geleden
  de man heeft gelijk in het feit dat er economisch een zware tijd aan zit te komen. Maar deze wordt niet door hem opgevangen, deze wordt opgevangen door de mensen die toch al het minste hebben, en daar hoort deze man dus niet bij. En als we het dan over ethiek hebben zie je dit soort mensen toch in een ander daglicht. Mensen open uw ogen.
 • jantuinman

  2 jaar geleden
  Beter zakkenvuller als vakkenvuller...
 • Henk

  2 jaar geleden
  Ik vermoed dat jij zelf geen familie-onderneming runt, anders zou je geen opmerking maken mbt teruggeven van kapitaal aan anderen. Het kapitaal zit in de onderneming en niet in de plaatselijke pinautomaat. Waarom zij Leo Linders dit moeten doen? En met hem iedereen die een familie-onderneming runt? Een nogal kortzichtig standpunt. Boeren hebben ook vaak een familiebedrijf. Welke boer geeft zijn of haar kapitaal aan anderen? Boeren worden daarnaast vaak gesubsidieerd. Dat mag, volgens Brussel en Den Haag. Maar dat betekent wel dat zij door belastingbetalers worden ondersteund. 
 • Henk

  2 jaar geleden
  Mario,De vergelijking supermarktbaas versus boer gaat compleet mank in jouw betoog. Boeren worden notabene vaak gesubsidieerd vanuit Europa. Dit is belastinggeld.Tenslotte, waarom zou deze beste man zijn vermogen met anderen moeten delen? Dat slaat nergens op. Hij heeft een onderneming verder uitgebouwd, met middelen die hem ter beschikking waren gesteld. Dat waren waarschijnlijk niet jouw middelen. Het waren in ieder geval niet de mijne. Ik wens hem veel succes toe.