Volledig scherm
De villa aan Kattenleger 15 in Bemmel is na de schietpartij en de aangetroffen wiet-plantage door de burgemeester gesloten. © Gerard Verschooten

21-jarige verdachte schietpartij in Bemmel langer vast

BEMMEL - De 21-jarige Bemmelnaar die vorige week is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij aan de Kattenleger in Bemmel, wordt nog eens 14 dagen vastgehouden.

Dat heeft de rechter-commissaris deze week besloten. Bij de schietpartij raakte een 48-jarige Bemmelnaar gewond. Behalve de 21-jarige, die zou hebben geschoten, werd ook een 49-jarige Bemmelse opgepakt op verdenking van wapenbezit. Zij is vrijgelaten en in tegenstelling tot de 21-jarige ook niet meer voorgeleid.

Door het schieten in of bij een woning aldaar, kwam de politie erachter dat in een achtergelegen loods een hennepkwekerij was gevestigd. Er werd ook hash aangetroffen. Voor de gemeente Lingewaard was dat reden om de villa te sluiten voor drie maanden. Op het adres staan vier personen ingeschreven. Betrokkenen hebben volgens de gemeente een bezwaarschrift ingediend tegen de sluiting.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe