50 ton werfkraan wacht op wassend water voor reis van Angeren naar Arnhem

VideoARNHEM - Vijftig ton. Zo veel weegt de werfkraan die bij Peters Maritiem in Angeren wacht op transport naar de Stadsblokkenwerf in Arnhem-Zuid. Maar eerst moet de waterstand nog een flink stuk omhoog.

Bij Stadsblokkenwerf Arnhem kijken ze met belangstelling naar de waterstanden in de Nederrijn. Dat het in Zuid-Duitsland flink heeft gesneeuwd, is goed nieuws. Want die sneeuw gaat ooit smelten en daarmee zal het peil in de Rijn onherroepelijk stijgen. Want pas als het water hoog genoeg is, en dan moet er zeker nog een meter bij, wordt eindelijk ‘Operatie Werfkraan’ mogelijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Volle bak in de speeltuin

    Volle bak in de speeltuin

    HULHUIZEN - Pasen mag dan achter de rug zijn, voor (Basis)schoolgaand Nederland is de Paasvakantie net begonnen. Met mooi weer ook nog eens, wat voor topdrukte zorgt in musea, vakantieparken en dichter bij huis speeltuinen. In het buurtschap Hulhuizen staat één van de grotere in deze regio en daar is het bij de meeste speeltoestellen dringen geblazen. Met ouders, opa's en oma's lekker in het zonnetje op de bankjes gaan de kinderen helemaal los op de schommels, glijbanen, loopwielen en andere attracties. En al spelend blijkt er dan altijd meer ruimte op zo'n speeltoestel te zijn dan eigenlijk de bedoeling is. Regels zijn er voor volwassenen en bij een eventuele noodlanding zorgen zand, gras en rubberen vloeren voor een zachte landing.

Betuwe