Aangehouden vrouw (58) in Doornenburg is partner gevonden dode man (58), politie gaat uit van misdrijf

Video/updateDOORNENBURG - In een woning aan de Blauwe Hoek in Doornenburg is maandagochtend onder verdachte omstandigheden het levenloze lichaam van een 58-jarige man gevonden. Volgens de politie is hij door geweld om het leven gekomen. Er is buiten het appartement door de politie een 58-jarige vrouw aangehouden, zij is de partner van de overleden man. Het stel woonde samen in het appartement. 

De melding werd rond 06.45 uur bij de politie gedaan. De verdachte omstandigheden waaronder het lichaam van de 58-jarige man gevonden is reden om een onderzoek op te starten in het appartement op de derde verdieping, de bovenste woonlaag, waar het stel het appartement deelde. In het complex wonen verder met name ouderen. 

,,Alleen maar nette mensen. Maar ja, ook daar kan zoiets gebeuren’’, meldt buurtbewoner Mia Lentjes, die met een groepje toegestroomde Doornenburgers de activiteiten van de politie analyseert. ,,Ongelofelijk, wij zijn allemaal zeer verbaasd dat dit in dit complex gebeurt”, meldt een ander.

Bijeenkomst

Waardwonen, de woningcorporatie die het appartement verhuurt, houdt op ‘zeer korte termijn’ een bijeenkomst voor buurtbewoners.

Een mevrouw die recht tegenover het complex woont kan nog steeds niet geloven dat haar straat blauw ziet van de politie. ,,De meeste bewoners van het complex zijn zorgbehoevend en wat meer op zichzelf dan de rest van het dorp, maar volgens mij zijn het allemaal keurige ouderen.”

Gerucht

In Doornenburg ging al snel het (onjuiste) gerucht dat de vrouw een eerder veroordeelde ‘pyromane’ was, die in het verleden in Huissen onder invloed van alcohol en medicijnen een schutting en het huis van een buurvrouw in brand wilde zetten. De vrouw zou vorig jaar in het complex zijn komen wonen, volgens buurtbewoners zelfs op dezelfde verdieping als het slachtoffer. Die vrouw is echter zo’n acht jaar jonger dan de maandagochtend aangehouden vrouw, zo blijkt uit eerdere berichtgeving in De Gelderlander.

Er waren ambulances en een traumahelikopter opgeroepen, maar die waren weer teruggeroepen.

De politie kan nog niets zeggen over een precieze doodsoorzaak.

Volledig scherm
Veel politie aan de Blauwe Hoek. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
Volledig scherm
In een woning aan de Blauwe Hoek is maandagochtend 'onder verdachte omstandigheden' een overleden persoon gevonden. © Roland Heitink / Persbureau Heitink

Waard wonen heeft op zeer korte termijn een bijeenkomst voor de buurt

Politie wil nog niets zeggen over doodsoorzaak.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe