De kassen van Royal Berry in aanbouw in Bemmel. Inzet: eigenaar Jan van Genderen van Royal Berry (links) en Johan Vollenbroek van MOB. Archieffoto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
De kassen van Royal Berry in aanbouw in Bemmel. Inzet: eigenaar Jan van Genderen van Royal Berry (links) en Johan Vollenbroek van MOB. Archieffoto ter illustratie. © VidiPhoto/Rob Voss/Erik van 't Hullenaar

Aardbeiengigant uit Bemmel mag kassen met gas verwarmen, maar krijgt met Vollenbroek te maken

Aardbeienkweker Royal Berry uit Bemmel mag zijn kassen verwarmen met gasgestookte warmte-installaties. De provincie Gelderland zal de kweker daarvoor geen strobreed in de weg leggen. Mobilisation for the Environment (MOB) van de bekende milieudeskundige Johan Vollenbroek legt zich daar niet bij neer.

58 reacties

 • jan vissenberg

  2 maanden geleden
  Het is maar goed dat er mensen zoals van Volheven zijn. Want het grootkapitaal geeft geen ene moer om een gezonde leefomgeving. Heel de grote agro sector is ons land aan het leegplunderen. Rechtse manier van denken: nu veel geld verdienen. Later kent men niet.
 • Matts Vos

  2 maanden geleden
  yvonne de Bruijn dat is het mooie aan kassen, omdat plaag insecten er niet bij kunnen komen zijn er vrijwel geen pesticiden nodig
 • Riet Pluim

  2 maanden geleden
  Jaap De Graaf noemt Vollenbroek 'subsidieklager' terwijl hij helemaal geen subsidie krijgt en Astrid Van Baarle vraagt zich af waarom Vollenbroek niet achter Schiphol en Tata aangaat terwijl hij dat allang doet. Wat is het met mensen dat ze zich moeten verlagen tot laster?
 • yvonne de Bruijn

  2 maanden geleden
  Ook nog aan het gif gedacht op deze aardbeien. Ga vooral door met eten en aan jullie kinderen geven... bah
 • P Hendriksen

  2 maanden geleden
  @marie Louise. Ik weet zeker dat je reageert via een smartphone waarvan de productie vele malen schadelijker is dan de productie van aardbeien. Het hele duurzaam verhaal is één grote leugen en klimaat angst na corona het nieuwe verdienmodel. Duurzaam gaat niet zonder fossiel. Vuistregel 1. Waar zijn die duurzame producten van gemaakt? Juist,fossiele delfstoffen.