Impressie van de mogelijke nieuwbouw op het terrein van aardbeiengigant Royal Berry.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van de mogelijke nieuwbouw op het terrein van aardbeiengigant Royal Berry. © eigen foto's

Aardbeiengigant wil woonpark voor 350 Oost-Europese arbeiders in de Betuwe, vlakbij Arnhem

Een soort mini-Center Parcs, met 350 bedden voor Oost-Europese werknemers, op de rand van Huissen en op een steenworp van Arnhem. Aardbeiengigant Royal Berry wil het graag bouwen, om het personeel fatsoenlijk te huisvesten. De gemeente Lingewaard voelt er wel voor en komt binnen drie maanden met regels rondom het onderdak voor buitenlandse arbeiders. 

14 reacties

 • Harrold Noppe

  1 maand geleden
  Ga je diep schamen gemeente Lingewaard, alles moet groener , alles moet kleiner , Nederlandse boeren moeten verdwijnen , Lees de reacties....!!! maar alles voor de arbeidsmigranten.... laat hem naar Polen gaan, genoeg ruimte, genoeg goedkope arbeids krachten en genoeg subsidies.... !!!! Beste Royal Berry-directeur Jan van Genderen ik kom uit deze branche en weet waar over ik praat, wil het zelfs voor je organiseren maar niet in Nederland......!!!!!!
 • bart verplak

  2 maanden geleden
  Strawberry fields zijn dood en verdwenen. Hoog tijd om een einde te maken aan deze verderfelijke grootschaligheid
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  gewoon een goed inkomen betalen dan hebben wij die gasten niet nodig. dat park is dan overbodig.
 • Emiel Martens

  2 maanden geleden
  Mooi verhaal weer om iets te bereiken om werknemers te huisvesten uit EU landen en de slogan wij verdienen er niks aan. Deze werkgever weet donders goed dat je met een ET regeling geld kan verdienen want het is onbelast en zo kan ik nog wel een aantal verdien modellen op schrijven want tenslotte de investering moet terug verdient worden.
 • M.C. Fels

  2 maanden geleden
  Wat een verschrikkelijke ontwikkeling. Die grootschaligheid van de aardbeienteelt alleen al. Dat gaat niet zonder gif en het stoken van veel gas. Dat we er mensen uit het buitenland voor binnen halen, ook zo ziek. Overal waar deze groeperingen in grote getalen aanwezig zijn ontstaat overlast. Bijv. zoals bij ons in gemeente Rheden. Laat die mensen in hun eigen land bijdragen aan de ontwikkelingen daar.

Betuwe