Een gebied dat grotendeels Park Lingezegen overlapt, wordt door het Economisch Instituut voor de Bouw gezien als goed geschikt bouwgrond.
Volledig scherm
PREMIUM
Een gebied dat grotendeels Park Lingezegen overlapt, wordt door het Economisch Instituut voor de Bouw gezien als goed geschikt bouwgrond. © Marcel Kuster, Foto Gerard Burgers

Advies: Bouw ‘groene long’ Arnhem-Nijmegen vol met 40.000 huizen om woningnood op te lossen

ARNHEM De groene zone tussen Arnhem en Nijmegen moet volgebouwd worden om de dringende woningnood van beide steden op te lossen. Op de plek waar nu natuurgebied Lingezegen ligt, zouden 40.000 huizen moeten komen. 

54 reacties

 • Erwin Damhuis

  3 dagen geleden
  Ziehier het zoveelste voorbeeld van het aanhoudende neo-liberale beleid. Puur gestoeld op economische groei. Circulaire economie of ietsje minder? Ondenkbaar. We moeten bouwen zeggen, nee ze willen bouwen. Puur voor instroom van mensen van buitenaf. Vooral mogelijk gemaakt door de flexibilisering van de arbeidsmarkt, werkgevers spinnen er garen bij. Het bouwen van extra woningen lost ook niets op zolang de instroom/groei van de bevoking niet stopt. Wat achterlijk, visieloos en een korte termijn.
 • Henk Dries

  3 dagen geleden
  Overbevolking is een nationaal en wereldwijd probleem. Mogelijk kan de Gelderlander / ‘ t AD ‘n overzicht maken van wat de politieke partijen hiervan vinden / cq in hun programma’s hebben staan.
 • Henk van den Hurk

  3 dagen geleden
  Maakt een goede kans om gekwalificeerd te worden als 'meest belachelijke plan ooit'!
 • Marijn v.d. Velde

  3 dagen geleden
  Zijn ze gek geworden, een groen gebied opofferen voor nóg meer woningen!? Ten eerste, het probleem is niet te weinig woningen maar te veel mensen. Ten tweede, het lost niks op. Dan zit dat voormalig natuurgebied (dan betongebied) ook weer vol en dan moeten er nóg meer huizen bij. Ten derde, eenmaal verloren natuur krijgen we NOOIT meer terug. Het is duidelijk uit welke hoek dit idiote plan komt: alleen denken aan bouwen en economie. Dit mag *NIET* gebeuren. Ook niet een beetje. NUL huizen.
 • Jan Brouwer

  3 dagen geleden
  EIB weet totaal niet waarover het spreekt. Landschapspark Lingezegen is 1100 ha. en behoort volgens afspraken ingericht te worden met drie Over-Betuwse landschappen: boslandschap De Park, waterlandschap Rijkerswoerd en agrarisch landschap ten oosten van de A325. Deze bufferzone is compensatie aan Elst en Bemmel voor vernietiging van Over-Betuws landschap door stedelijke expansiezucht. Het is aangevuld met 600 ha. stedelijk uitloopgebied voor recreatie. http://www.kritischhistoricus.nl/439488952

Betuwe