Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Advocaat Huissenaar mag zes getuigen horen over schoppartij in Arnhem

ZUTPHEN / HUISSEN - In de zaak tegen een 37-jarige Huissenaar moeten zes getuigen worden gehoord. Dat bepaalde rechtbank dinsdagmiddag. De Huissenaar wordt verdacht van een poging tot doodslag, gepleegd op 30 augustus 2018 in Arnhem. 

Volgens de aanklacht zou hij geprobeerd hebben iemand van het leven te beroven door het slachtoffer in het gezicht te schoppen.

De advocaat van de verdachte voerde aan dat de verdediging een groot belang heeft bij het horen van de getuigen. 

,,Wij willen weten wat de getuigen precies hebben gezien. Waar ze stonden tijdens het incident en of ze zich er al of niet mee hebben bemoeid. Ook over het aantal keren dat mogelijk geschopt is, bestaat onduidelijkheid. Er liggen tegenstrijdige verklaringen’’, aldus de advocaat van de verdachte.

Tegen hoofd of bovenlichaam

De advocaat kwam al eerder met het verzoek om getuigen te horen, maar toen wees het Openbaar Ministerie het verzoek af. Tijdens de zitting kwam de officier van justitie daarop terug.

,,Er zijn camerabeelden, maar daarop is niet goed te zien of er tegen het hoofd of het bovenlichaam is getrapt. Ik heb een tijd op twee gedachten gehinkt, maar ik zie nu het belang van de verdediging en zal mij niet tegen het horen van de getuigen verzetten.’’

De rechtbank gaat dus mee met het verzoek van de verdediging en hield de zaak voor onbepaalde tijd aan. ,,Het gaat om een ernstige verdenking en er liggen belastende verklaringen. Wij achten het noodzakelijk om de zes getuigen te horen.’’

De inhoudelijke behandeling zal nog enige maanden op zich laten wachten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe