Volledig scherm
Werving voor Agropark langs de weg in 2014. © Erik van 't Hullenaar

Agropark nu voor alle bedrijven

Bedrijventerrein Agropark in Huissen mag definitief ook worden gebruikt voor ondernemingen die niet gerelateerd zijn aan de tuinbouw. Daardoor zal de gemeente Lingewaard deze bedrijfspercelen snel aan de man kunnen brengen, want grond gaat in dit gebied als een speer.

De vrije kavels op de bedrijventerreinen Houtakker-2 in Bemmel en Pannenhuis-2 - op de grens van Bemmel en Huissen - zijn goeddeels verkocht. Er is nog maar zo'n 4 hectare beschikbaar.

Het Agropark, tegen kassenconcentratielocatie Bergerden aan gelegen, had vooral bedrijven die wat met de agrarische sector hebben moeten aantrekken. Maar dat liep niet hard: slechts een derde van de bijna 13 hectare werd verkocht.

De resterende 8 hectare mag nu dus ook worden gekocht door ondernemingen uit andere sectoren, zware industrie uitgezonderd. Er is nu al concrete interesse voor bijna 3 hectare van de gronden.

‘Of er nou tomaten of fietsen staan’

Provincie en regio keken kritisch mee, maar zagen geen bezwaren voor de veranderde bestemming van Agropark. Want het blijft een bedrijventerrein: het soort hallen en loodsen verandert niet. ,,Of er nou tomaten en bloemkolen, fietsen of computers staan: dat maakt niet uit’’, zegt projectleider Dion Steenbergen.

De Lingewaardse bedrijfslocaties zijn populair, omdat er bij ondernemingen goede hoop is dat op niet al te lange termijn de A15 wordt doorgetrokken. Dan is deze plek, pal naast die snelweg en gesitueerd tussen de steden Arnhem en Nijmegen, uiterst interessant.

Overigens gaat Lingewaard nog nadenken over het veranderen van de naam Agropark. Die naam dekt de lading niet meer nu ook bedrijven uit andere sectoren zich op het terrein mogen vestigen.

Volledig scherm
© vanRossumDesign
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe