Volledig scherm
PREMIUM
Bestuursleden Thea Holtman en Alex Hesse van de Albero Zorggroep hebben een eind gemaakt aan de winstuitkeringen voor aandeelhouders van het bedrijf. © Rolf Hensel

Albero zet de Kapteins op afstand

GENDT - De Albero Zorggroep stopt met het uitkeren van winsten aan aandeelhouders. Ook geeft het bedrijf meer inzicht in de financiële huishouding van de zorginstelling. ,,We willen transparanter zijn.”

De organisatie reageert hiermee op een onderzoek dat de gemeenten Arnhem en Lingewaard hebben aangekondigd naar de zorgaanbieder. Onderzoekssite Follow the Money schreef dat het bedrijf te hoge winsten uitkeerde aan aandeelhouders Teun en Joke Kaptein. Het bedrijf stelt nu dat die winsten helemaal zo hoog niet waren: in 2018 ging het om 2,6 procent van de omzet.

Lingewaard heeft deze week een bedrijf ingeschakeld om de financiën door te lichten. Ook loopt er onderzoek naar de gebouwen en is de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden gevraagd de zorg inhoudelijk te beoordelen. Wethouder Aart Slob: ,,Er is nu zoveel ruis dat we breed onderzoek noodzakelijk vinden. Dat kan de Albero Zorggroep ook vrijpleiten. Zo niet, dan zullen er andere gesprekken volgen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe