Aanleg van warmtenet elders in het land
Volledig scherm
PREMIUM
Aanleg van warmtenet elders in het land © eigen foto

Alle tuinders op het warmtenet: ‘3 miljoen euro voor 2 kilometer buis klinkt duur, maar is het niet’

BEMMEL/ HUISSEN - Alle bedrijven op het tuinbouw- en bedrijvengebied NextGarden kunnen vanaf volgend jaar aangesloten worden op het ondergrondse warmtenet. Daarvoor wordt eind dit jaar twee kilometer extra aan transportbuizen in de grond gelegd. 

4 reacties

 • Johann ut Broamt

  2 weken geleden
  houtstookcentrale ipv gas nou dan toch liever gas. waarom gaan ze in Duitsland over op gas en wij moeten er zo nodig vanaf. ik heb nog geen enkele goede argument gehoord waarom.
 • Joris Driepinter

  2 weken geleden
  Dat klinkt niet alleen als veel, dat is het ook... teveel natuurlijk: € 1.500,- per strekkende meter... Heeft ook niets te maken met wat de werkelijke kosten zijn, maar méér met wat het uiteindelijk zou moeten opbrengen... zoú, want dat zal natuurlijk ook extra gunstig worden berekend om de nodige subsidies binnen te harken en het project binnen te halen ! Alternatieven zijn goed, maar wel realistisch graag... het is gemeenschapsgeld !
 • piet janssen

  2 weken geleden
  Warmtenetwerk zijn puur commerciële en zullen nooit energiezuiniger zijn. Is net met stadsverwarming, wie erop aangesloten is, is altijd duurder uit. Dus voordat men die buizen in de grond leggen, vragen wie erop aangesloten wilt worden. En bij een ja, meteen van het gas afsluiten!
 • Klaas Houthakker

  2 weken geleden
  Toename van CO2 door de houtstookcentrale. Enerzijds van het gas af, en anderzijds nog meer CO2 uitstoten. Heel nuttig. En van het gas af moeten is nog erg voorbarig. In 2050 pas, tegen die tijd loopt er waarschijnlijk al waterstof door de leidingen. De prijs voor het warmtenet is trouwens gekoppeld aan de gasprijs. In koudere perioden, en als er meer vraag is, wordt het warmtenet gewoon bijgestookt, met jawel aardgas.
 1. Leeftijdsdiscriminatie in de sport onder het mom van corona? Wij zijn 27+ en mogen niet meedoen
  PREMIUM
  Balen in de Betuwe

  Leeftijds­dis­cri­mi­na­tie in de sport onder het mom van corona? Wij zijn 27+ en mogen niet meedoen

  Sporters mogen vanaf woensdag 3 maart eindelijk weer in teamverband in de buitenlucht trainen. Maar dat geldt lang niet iedereen. Wie 27 jaar of ouder is, heeft pech en mag niet meedoen. Zij mogen nog steeds alleen in tweetallen trainen en ook nog eens op 1,5 meter afstand van elkaar. Er is weinig begrip voor wat je ‘leeftijdsdiscriminatie onder het mom van coronavirus’ kunt noemen.
 1. Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek
  Play

  Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek

 2. Jonathan loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen
  Play

  Jonathan loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen

Betuwe