Volledig scherm
Het tijdelijke gemeentekantoor in het voormalige gemeentehuis, een kasteel. © ANP

Ambtenaren vangen mensen op bij gemeentehuis, systemen werken niet

BEMMEL - Ambtenaren die woensdagmorgen aan het werk wilden gaan op het gemeentehuis van Lingewaard in Bemmel, stonden voor een verrassing. Door de brand liggen alle systemen eruit en was ook de website van de gemeente Lingewaard een tijdlang uit de lucht. 

Ambtenaren konden daardoor niet aan het werk. Verslagen hebben zij deze woensdag gereageerd op het nieuws dat iemand met een auto de centrale hal van het gemeentehuis inreed. ,,Ik hoorde het nieuws op de radio. Ik ging meteen bellen, maar kon niemand bereiken. Daarom ben ik gauw hierheen gegaan om te kijken wat er aan de hand is. Het is natuurlijk ontzettend schrikken en voor ons is ook nog veel onduidelijk. Ik hoop dat we snel geïnformeerd worden’’, zegt een ambtenaar, die niet met naam genoemd wil worden. 

Momenteel vangt het personeel mensen op en sturen ze die door naar de noodbalie, bij het oude kasteeltje. Daar proberen ambtenaren met pen en papier de mensen zo goed mogelijk te helpen. Paspoorten kunnen wel opgehaald worden. Tot vreugde van een Bemmelse, die haar paspoort hard nodig heeft. ,,Zo kan ik gelukkig wel mijn reis naar Sri Lanka gaan boeken.’’ De vrouw is 'enorm geschrokken van het nieuws. ,,Het is echt schrikken. Maar ik heb niet het idee dat ik me nu onveilig hoef te voelen hier.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe