Volledig scherm
Met een beetje goede wil krijgt Angeren een seniorenbuurtje. © dg

Angeren krijgt seniorenbuurtje, mits plan goed wordt onderbouwd

ANGEREN - De initiatiefnemer van een seniorenbuurtje aan de rand van Angeren - op de hoek Lodderhoeksestraat/Kampsestraat - heeft goede hoop dat er gebouwd gaat worden.

Er mogen tien tot twaalf patiowoningen komen, als voldoende kan worden aangetoond dat die niet elders in Angeren kunnen worden neergezet. Tot vorige maand hielden de regiogemeenten het bouwplan tegen, omdat volgens de regels uitbreiding van Angeren niet mocht zolang er nog potentiële bouwlocaties bínnen de komgrens zijn. De beoogde locatie ligt net búiten de komgrens.

Alles op één verdieping

Rob Harmsen, initiatiefnemer: ,,Anderhalf jaar geleden heb ik in het dorp gevraagd of er belangstelling was voor levensbestendige woningen, met alles op een verdieping. Daar kwamen zo'n tien belangstellenden uit voort, inclusief de eigenaar van het perceel - nu nog weiland - waarop we willen bouwen. Alleen hoorden we afgelopen voorjaar dat het volgens de regionale regels niet zou mogen."

Aansluiten bij weilanden

Nu komen de buurgemeenten van Lingewaard daarop terug, omdat het plan gezien wordt als een mooi particulier initiatief. Harmsen: ,,We moeten wel heel goed onderbouwen dat ons plan niet op een andere plek in het dorp kan. Ook moet het plan goed aansluiten bij de weilanden, omdat onze woningen in dat hoekje van Angeren dan de nieuwe buitenrand van het dorp vormen.''

Hij sluit niet uit dat er een paar patiowoningen extra worden gebouwd. ,,Een van de dertien belangstellenden is afgehaakt, maar ik kan me voorstellen dat, nu het plan concreet wordt, er juist wat meer 55-plussers uit Angeren interesse krijgen."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe