Realistisch beeld van de windmolens, vanaf de dijk aan de Doornenburgse zijde. De windmolens staan hier hemelsbreed respectievelijk 1200 en 1800 meter vandaan. Op de achtergrond de 380-kV-hoogspanningslijn langs de Betuweroute en toekomstige A15.
Volledig scherm
PREMIUM
Realistisch beeld van de windmolens, vanaf de dijk aan de Doornenburgse zijde. De windmolens staan hier hemelsbreed respectievelijk 1200 en 1800 meter vandaan. Op de achtergrond de 380-kV-hoogspanningslijn langs de Betuweroute en toekomstige A15. © renewablefactory

Angerense windmolenreuzen nadelig voor naburige turbines vanwege limiet dode vleermuizen

ANGEREN - Als er bij de Angerense steenfabriek Huissenswaard/Caprice twee zeer hoge windmolens met een tiphoogte van maar liefst 240 meter verrijzen, kan dat consequenties voor andere molens langs de A15 in Lingewaard hebben. Vooral omdat de Angerense turbinereuzen het maximum aantal vleermuizen dat als gevolg van windmolens het loodje legt opsoupeert. 

11 reacties

 • Chris

  2 jaar geleden
  Kernenergie. Nauwelijks CO2 en niemand heeft er last van.
 • RW30

  2 jaar geleden
  Er wonen ook mensen, laat ze dat maar is goed onderzoeken wat voor hun die overlast is. Daar hoor ik niemand over. Bewoners van Angeren en Doornenburg moeten het maar weer slikken.
 • Jan Knuiman

  2 jaar geleden
  Daar gaan de ooievaars ea vogels en vliegende dieren. Gehaktmolens
 • Theo Moorman

  2 jaar geleden
  Stranger: kun jij mij uitleggen hoe de elektriciteit wordt opgewekt en bij ons uit het stopcontact komt . Wat is vuile stroom en dan bedoel ik niet kolen of gas bij de opwekking en hoe bereik stabiliteit in het stroom net. En de uitspraak van Tennet dat in de toekomst bij alleen zon en wind er zware industrie tijdelijk moet worden uitgeschakeld.Wijd hier eens een stuk aan in de krant.
 • Stranger

  2 jaar geleden
  Tja Bep, een ander kan vinden dat jij nu van het padje af bent!

Betuwe