Auto met gasflessen rijdt gemeentehuis Lingewaard in, bestuurder overleden

VideoBEMMEL - Een auto is in de nacht van dinsdag op woensdag de hoofdingang van het gemeentehuis van Lingewaard aan de Kinkelenburglaan in Bemmel binnengereden. In het voertuig zijn twee gasflessen gevonden. Bij de auto is het lichaam van de bestuurder aangetroffen, aldus de politie.

Een auto is de hoofdingang van het gemeentehuis in Bemmel binnengereden.
Volledig scherm
Een auto is de hoofdingang van het gemeentehuis in Bemmel binnengereden. © Roland Heitink

Een van de gasflessen is ontploft en heeft voor een felle uitslaande brand gezorgd. De hal van het gemeentehuis heeft daarbij grote schade opgelopen. De andere gasfles is door de brandweer veilig gesteld. De bestuurder lag volgens de brandweer naast de auto. De persoon zou er niet uitgeblazen zijn.

Volgens een brandweerwoordvoerder is er recent een dreiging binnengekomen bij de politie die gelinkt wordt aan dit incident. ,,Je moet wel heel erg boos zijn op de gemeente om dit te doen’’, zegt hij.

Het lijkt daarmee te gaan om een doelgerichte actie. De politie kan dat noch bevestigen, noch ontkennen. ,,Wij zijn aan het onderzoeken wat daar precies gebeurd is’’, aldus een politiewoordvoerder. Ook burgemeester Marianne Schuurmans van Lingewaard is een dreiging niet bekend. ,,Die moet dan gedaan zijn bij politie, niet bij ons’’, zegt ze. ,,Ik ben overvallen door dat nieuws.’’

Schuurmans heeft veel vragen over wat er gebeurd is en weinig antwoorden, zegt ze. ,,Ik zal daarvoor het onderzoek van politie moeten afwachten. Ik kan dit niet duiden. Wat ik afschuwelijk vind is dat er een slachtoffer bij is gevallen. Mijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden.’’  

Paaltjes

Het gemeentehuis van Lingewaard heeft een lang pad dat leidt naar de hoofdingang waar auto's normaal niet rijden. Voor dat pad en een zijpad staan paaltjes. Via het naastgelegen grasveld kan wel naar de hoofdingang gereden worden. 

(Tekst gaat onder de foto verder)

Het gemeentehuis in Bemmel ligt in een voor auto's moeilijk toegankelijk gebied.
Volledig scherm
Het gemeentehuis in Bemmel ligt in een voor auto's moeilijk toegankelijk gebied. © Google

Schade

Vanwege de enorme schade aan het pand gaat het gemeentehuis woensdag niet open voor publiek. De brandweer had het vuur rond 03.00 uur onder controle, maar het voertuig staat nog in de hal van het gemeentehuis.

Volgens Schuurmans zijn er servers aangetast die opnieuw moeten worden opgestart, er is geen stroom en roet- en waterschade.  ,,We doen ons best om de dienstverlening aan de Lingewaarders zo snel mogelijk weer op gang te krijgen. Om 09.00 uur denk ik daar meer over te kunnen communiceren via de website van de gemeente.’’

Een auto is de entree van het gemeentehuis in Bemmel binnengereden.
Volledig scherm
Een auto is de entree van het gemeentehuis in Bemmel binnengereden. © Roland Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe